Livesport jedenáctka 13. kola: Nepřekonatelný Holec, driblér Zafeiris a skokan Hilál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 13. kola: Nepřekonatelný Holec, driblér Zafeiris a skokan Hilál
Holcovo oslavné gesto po vítězství v Plzni.
Holcovo oslavné gesto po vítězství v Plzni.Profimedia
V nejlepší jedenáctce kola, složené na základě známek Livesportu, má opět velké zastoupení Mladá Boleslav. Středočeský tým se stal prvním přemožitelem Sparty v této ligové sezoně a do ideální sestavy se vešli rovnou tři její hráči. Stejný počet jich tam dodali slávisté, kteří se vrátili do čela tabulky. Hráčem kola je ovšem karvinský brankář Dominik Holec, jenž se blýskl čistým kontem v Plzni.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Dominik Holec (Karviná) 8,6

Proti pohárovému zástupci předvedl pět skvělých zákroků a zapsal druhé čisté konto za sebou. Podle metriky obdržených branek měl být přitom dvakrát překonán.

Holcovy statistiky v zápase.
Holcovy statistiky v zápase.Livesport

Obránci

Michal Tomič (Slavia) 7,3

Krásným gólem otevřel skóre v Ďolíčku a celkově byl směrem k brance soupeře velmi aktivní. Pokusil se o pět driblinků a byl úspěšný v čtyřech ze šesti ofenzivních soubojů.

Igoh Ogbu (Slavia) 7,2

Tradičně často vystupoval z obranné linie, získal hned pět míčů na polovině soupeře. Zároveň rozdal sedm dlouhých pasů s úspěšností 71%. Obě pro něj nadprůměrné hodnoty.

Vít Beneš (Olomouc) 7,2

Dvakrát byl blízko gólu. Poprvé jeho hlavičku vychytal Dostál, podruhé poslal míč po závaru vysoko nad. Obě šance měly dohromady hodnotu 0,61 xG.

Záložníci

Vasil Kušej (Mladá Boleslav) 8,4

Mazácky si posadil Vindahla a otevřel gólový účet zápasu se Spartou. Pracoval dobře i směrem do defenzivy, když šestkrát zachytil míč.

Lukáš Čmelík (Hradec Králové) 8,0

Svým gólovým centrem nachytal brankáře Grigara nepřipraveného. Směrem dopředu byl hodně vidět a v součtu očekávaných gólů a asistencí se zastavil na hodnotě 0,97.

Michal Hlavatý (Pardubice) 7,9

Přichystal jediný gól zápasu v Českých Budějovicích. Zúčastnil se 13 ofenzivních soubojů, třikrát se potkal s míčem ve vápně a po třech jeho pasech šli spoluhráči do zakončení.

Marek Matějovský (Mladá Boleslav) 7,8

Obral o míč Panáka a po spolupráci s Kušejem vstřelil rozhodující gól zápasu. Vedle toho připravil dvě střelecké pozice pro své spoluhráče a dosáhl na hodnotu 0,37 xA.

Christos Zafeiris (Slavia) 7,7

Proti Bohemians se celkem 14krát pokusil o driblink a v 11 případech slavil úspěch. Průměrně přitom k tomuto hernímu prvku sáhne jen čtyřikrát za zápas.

Útočníci

Júsuf Hilál (Mladá Boleslav) 7,8

Proti Spartě byl aktivní hlavně ve vzduchu. Zúčastnil se hned 20 hlavičkových soubojů a v 86. minutě právě hlavou prodloužil míč na Jawa, který zvýšil na konečných 3:1.

Tomáš Zlatohlávek (Pardubice) 7,5

Rozhodl o třetí pardubické výhře v sezoně. Před branku Českých Budějovic se dostával často, což potvrzuje i sedm doteků s míčem v jejich pokutovém území.