Livesport jedenáctka 12. kola: Kvarteto z Boleslavi, Kušej s excelentním hodnocením

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 12. kola: Kvarteto z Boleslavi, Kušej s excelentním hodnocením

Vasil Kušej ve Zlíně exceloval.
Vasil Kušej ve Zlíně exceloval.Profimedia
Fotbalová liga má za sebou rekordní kolo. Vedle 14gólové přestřelky ve Zlíně přineslo i jedny z nejvyšších známek, které Livesport v české nejvyšší soutěži kdy udělil. Jednu z nich (9,4) si vysloužil brankář pražských Bohemians Martin Jedlička (25), na němž si vylámali zuby hráči Jablonce. Druhá – 9,5 – pak patří mladoboleslavskému Vasilu Kušejovi (23), který se na 14brankové show podílel čtyřmi kanadskými body (2+2).
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Martin Jedlička (Bohemians) 9,4

Připsal si nejvíc zákroků v rámci kola a zaslouženě tak vychytal druhé čisté konto po sobě. Podle metriky xCG (očekávané inkasované góly) měl v těchto zápasech dostat 2,82 branky.

Obránci

Jiří Fleišman (Karviná) 7,4

Ve 39 letech nastoupil pošesté v řadě v základní sestavě. A kvalitním výkonem na levé straně hřiště přispěl k prvnímu čistému kontu Karviné v sezoně.

Matěj Chaluš (Liberec) 7,2

Proti Plzni pomohl hlavně ve vzduchu. Podstoupil totiž hned 14 hlavičkových soubojů. Průměrně jich přitom v této sezoně zvládne v útkání necelých pět.

Asger Sörensen (Sparta) 7,9

Ve druhé půli dvakrát vyplaval při standardních situacích sám na malém vápně. Poprvé z toho byl gól, podruhé skvělý zákrok Šípoše. Oba pokusy měly dohromady hodnotu 0,47 xG.

Záložníci

Lubomír Tupta (Liberec) 7,9

Plzeň pomohl sestřelit gólem a asistencí. Zároveň byl velmi aktivní v posouvání míče k brance soupeře. Pouze čtyři hráči v rámci celého kola urazili s balonem víc metrů.

Daniel Mareček (Mladá Boleslav) 8,3

Rakovana překonal dvakrát. Zúčastnil se 11 ofenzivních soubojů, což se mu v rámci jednoho zápasu v této sezoně ještě nepovedlo.

Kaan Kairinen (Sparta) 8,3

Své jediné dva doteky s míčem v pokutovém území soupeře proměnil v úvodní gól zápasu. A potvrdil, že je skvělým exekutorem standardních situací, když z ní našel hlavu Sörensena.

Marek Matějovský (Mladá Boleslav) 7,7

Ve Zlíně nejdřív posadil míč na hlavu Jawa a poté gólově potrestal chybu gólmana Rakovana. V závěru zápasu pak ještě založil gólovou akci Salomona Johna.

Lamin Jawo (Mladá Boleslav) 8,6

I on byl jedním ze tří dvougólových střelců na zlínské Letné. Vyhrál pět ze šesti hlavičkových soubojů a byl platný i v defenzivě, když získal tři míče na soupeřově polovině.

Útočníci

Statistiky zápasu ve Zlíně.
Statistiky zápasu ve Zlíně.Profimedia / Livesport

Vasil Kušej (Mladá Boleslav) 9,5

Ve Zlíně předvedl takřka perfektní výkon. Dva góly dal, na další dva nahrál, šestkrát vystřelil a hned osmkrát se potkal s míčem ve vápně.

Luka Kulenovič (Liberec) 8,1

Po gólu do sítě Slavie dostal míč i za záda plzeňského gólmana. Proti Západočechům si vypracoval šance v hodnotě 1,26 xG.