Livesport jedenáctka 20. kola: Skvělý Alli i místo mezi elitou za půlhodinový výkon

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 20. kola: Skvělý Alli i místo mezi elitou za půlhodinový výkon
Musa Alli se v lize trefil poprvé od října.
Musa Alli se v lize trefil poprvé od října.Profimedia
Do nejlepší jedenáctky uplynulého kola fotbalové ligy, která je sestavená na základě známek Livesportu, nepronikl shodou okolností jediný hráč z moravských celků. O to se postaral i Wale Musa Alli (23). Drobný Nigerijec se výrazně podepsal pod překvapivé vítězství Českých Budějovic nad Baníkem 3:0 a stal se hráčem víkendu. Dařilo se i pražským celkům, které mají v sestavě čtyřnásobné zastoupení.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Antonín Kinský (Pardubice) 8,0

Nikdo z gólmanů si v tomto kole nepřipsal víc zákroků než on (sedm). Podle metriky post-shot xG měl dostat při výhře 2:1 na Slovácku o jeden gól víc.

Obránci

Ladislav Krejčí (Sparta) 8,2

Ve 31. minutě vystřihl ve vápně Karviné nůžky a parádním způsobem poslal Spartu do vedení. Vyhrál také všechny defenzivní souboje a 63 % těch hlavičkových.

Martin Králik (České Budějovice) 7,7

Poprvé v sezoně přispěl i gólově, když zvýšil na rozdíl dvou branek. S míčem ve vápně se potkal celkem třikrát. Ve všech předchozích zápasech této sezony zvládl takových doteků dohromady sedm.

Filip Čihák (Hradec Králové) 7,6

Po půl hodině hry otevřel hlavou skóre a ve vzduchu dominoval po celý zápas. Podstoupil celkem 12 hlavičkových soubojů a jen dvakrát z nich odcházel poražen.

Záložníci

Tomáš Ladra (Mladá Boleslav) 7,7

Těsně před koncem zařídil v Plzni z penalty bod pro svůj tým. Podstoupil 16 ofenzivních duelů, tolik se mu letos v jednom zápase ještě nepovedlo.

Ahmad Ghali (Liberec) 7,7

Jeden ze dvou hráčů v ideální sestavě, který se do ní dostal, přestože neskóroval. Směrem dopředu byl však hodně aktivní. Měl sedm progresivních průniků, čtyři úspěšné driblinky a asistenci na gól.

Michal Hlavatý (Pardubice) 7,8

V nastaveném čase rozhodl o vítězství Pardubic v Uherském Hradišti. Skvělou práci odvedl i při bránění, když vyhrál sedm z devíti defenzivních soubojů a čtyřikrát zachytil přihrávku soupeře.

Jan Shejbal (Bohemians) 7,9

Na místo v sestavě mu stačila půlhodina na trávníku. V poslední desetiminutovce vstřelil dva rychlé góly a zařídil "klokanům" bod za remízu 2:2. Do hry přišel jako střídající hráč, i tak se dokázal dostat do šancí v hodnotě 0,72 xG.

Útočníci

Veljko Birmančevič (Sparta) 7,9

Srbský křídelník se podepsal asistencí pod krásný gól Krejčího. Zaznamenal tři progresivní běhy s míčem a stejný počet doteků ve vápně.

Václav Jurečka (Slavia) 8,0

Výrazným způsobem přispěl k sedmibrankové přestřelce s Jabloncem. Vstřelil dva góly a připsal si i na hrotového útočníka nevídaných 16 doteků míče ve vápně.

Statistiky ze zápasu proti Ostravě.
Statistiky ze zápasu proti Ostravě.Profimedia / Livesport

Musa Alli (České Budějovice) 8,2

Skvělý výkon proti Baníku podtrhl gólem a asistencí. Zúčastnil se 26 ofenzivních duelů a celkem 14krát použil svou nejsilnější zbraň – driblink.