Livesport jedenáctka 29. kola: Hvězda se zrodila v Pardubicích, Birmančevič natáhl sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 29. kola: Hvězda se zrodila v Pardubicích, Birmančevič natáhl sérii
Tomáš Ladra v zápase v Pardubicích.
Tomáš Ladra v zápase v Pardubicích.Profimedia / Livesport
Do nejlepší jedenáctky kola fotbalové ligy, která je sestavována na základě známek Livesportu, se dostalo celkem pět hráčů z pražských celků. Hned tři dodala Sparta, která ale zároveň vinou tří inkasovaných gólů dala možnost do ní proniknout i ostravskému Ewertonovi. Hráčem kola se stal Tomáš Ladra (26), jenž gólem a asistencí řídil výhru Mladé Boleslavi v Pardubicích.
Nej 11 kola.
Nej 11 kola.Livesport

Brankář

Lukáš Soukup (Bohemians) 7,9

I díky jeho pěti zákrokům si "klokani" odvezli z Karviné aspoň bod, ačkoliv zápas po většinu druhé půle hráli v deseti. Jejich gólman navíc zkazil pouze dvě přihrávky ze 14.

Obránci

Jakub Pokorný (Olomouc) 7,8

V 52. minutě otevřel v Edenu skóre. Byl úspěšný hlavně v hlavičkových soubojích. Zvládl úspěšně všechny, které podstoupil.

Vlastimil Daníček (Slovácko) 8,0

Ve druhém dějství chladnokrevně proměnil pokutový kop a zařídil Slovácku proti Plzni bod. Mohl mít i asistenci, když v 57. minutě posadil míč na hlavu Vechetovi. Ten ale branku minul.

Matěj Hybš (Bohemians) 7,7

V Karviné zvládl podporovat i útok, což je mu vlastní. Připsal si tři úspěšné driblinky a stejný počet ofenzivních soubojů.

Záložníci

Jan Suchan (České Budějovice) 7,8

Gólem z penaltového puntíku rozhodl o tom, že se budou body v Teplicích dělit. Podstoupil 13 ofenzivních soubojů s úspěšností 69 %.

Jeho statistiky proti Pardubicím.
Jeho statistiky proti Pardubicím.Profimedia / Livesport

Tomáš Ladra (Mladá Boleslav) 8,3

Řídil výhru Mladé Boleslavi v Pardubicích, když první gól dal a na druhý nahrál. Zaznamenal hned osm progresivních běhů.

Ewerton (Ostrava) 7,7

Díky jeho dvěma asistencím dokázal Baník zápas se Spartou aspoň zdramatizovat. Zajímavé je, že on sám na Vindahla ani jednou nevystřelil. 

Matěj Ryneš (Sparta) 7,7

Na začátku druhé půle poslal míč za obranu, kde jeho pobídku zužitkoval Kuchta a dopravil míč do sítě. Vyhrál šest z osmi defenzivních soubojů.

Útočníci

Salomon John (Mladá Boleslav) 7,7

Připravil gólovou pozici pro Ladru, vepředu se hodně činil. Objevil se ovšem také v sedmi obranných soubojích.

Jan Kuchta (Sparta) 8,1

Proti Baníku se trefil dvakrát. Před brankou byl velmi aktivní, když vypálil hned čtyřikrát a měl pět doteků s míčem ve vápně.

Veljko Birmančevič (Sparta) 8,0

Bodoval už v šestém zápase v řadě, když si připsal gól i asistenci. Zodpovědně se choval i směrem do defenzivy, když zachytil sedm soupeřových přihrávek.