Livesport jedenáctka 28. kola: Ewerton výrazně pomáhal i obraně, Jedličkův čistý duben

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 28. kola: Ewerton výrazně pomáhal i obraně, Jedličkův čistý duben
Nejlepším hráčem 28. kola F:L byl zvolen ostravský Ewerton.
Nejlepším hráčem 28. kola F:L byl zvolen ostravský Ewerton.Profimedia
Nejlepší jedenáctce kola fotbalové ligy, která je sestavována na základě známek Livesportu, tentokrát vládne ostravský Brazilec Ewerton (27). Tým podržel i směrem dozadu, což se promítlo do tvorby známky. Že jen branky nestačí, ukazuje i příklad druhého dvougólového střelce tohoto dějství Veljka Birmančeviče (26) ze Sparty, jenž se do ideální sestavy nevešel.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Martin Jedlička (Plzeň) 7,8

Minulý týden získal dva cenné zářezy na pažbu. Vychytal totiž nulu jak proti Fiorentině, tak proti Slavii. Čisté konto drží napříč všemi soutěžemi 371 minut, v dubnu ještě neinkasoval.

Obránci

Martin Vitík (Sparta) 7,9

V nastavení první půle si našel míč z rohového kopu a hlavou zažehl obrat Letenských. Nemusel přitom zůstat jen u jedné branky, vypracoval si šance v hodnotě 1,17 xG.

Jakub Pokorný (Olomouc) 8,1

Sigma po dlouhé době vyhrála a Pokorný se na tom podílel vysokou úspěšností v soubojích. Ve vzduchu prohrál pouze jednou, celkově pak z 15 duelů uspěl ve 13.

Nemanja Mičevič (Teplice) 8,2

Podal velmi spolehlivý výkon. Ve vzdušných i obranných soubojích zaznamenal úspěšnost 71 % a devětkrát k tomu zachytil přihrávku soupeře.

Záložníci

Juraj Chvátal (Olomouc) 7,8

Jediným gólem rozhodl vyrovnaný souboj s Jabloncem. Dále získal osm míčů, z toho tři na polovině soupeře.

Michal Hlavatý (Pardubice) 8,2

Pardubicím vystřelil s penalty ve Zlíně bod. Připravil i dvě střelecké pozice pro své spoluhráče a dosáhl tak na hodnotu 0.32 xA.

Patrik Hellebrand (České Budějovice) 8,0

Dobře mířenou ranou na přední tyč vyrovnal v závěru prvního dějství proti Liberci. Mimořádně aktivní byl směrem do defenzivy, když se zúčastnil hned 14 obranných soubojů.

Štěpán Harazim (Hradec Králové) 8,2

Svým druhým gólem v sezoně zařídil vítězství nad Slováckem. Dopředu byl hodně aktivní, podstoupil sedm útočných soubojů a zapsal šest doteků v pokutovém území soupeře.

Útočníci

Ewerton (Ostrava) 8,9

Skóre zápasu otevřel gólem z půlky hřiště a pak se trefil ještě z penalty. Pomáhal i v obraně, když podstoupil sedm defenzivních soubojů.

Individuální statistiky ostravského Ewertona.
Individuální statistiky ostravského Ewertona.Profimedia / Livesport

Tomáš Chorý (Plzeň) 7,8

Jak jinak než hlavou připravil gólovou pozici pro Šulce. Objevil se ve 22 hlavičkových soubojích, což je i na jeho poměry hodně.

Tomáš Ladra (Mladá Boleslav) 8,0

Jediný v jedenáctce, který se v tomto kole neradoval ani z bodu. Jeho neúnavná práce proti Teplicím vynesla jen gólovou asistenci.