Nigerijské pohyby v kádru Slavie: Usor už se do Edenu nevrátí, Ogungbayi prodloužil smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nigerijské pohyby v kádru Slavie: Usor už se do Edenu nevrátí, Ogungbayi prodloužil smlouvu
Moses Usor se trvale přesunul do LASKu Linec.
Moses Usor se trvale přesunul do LASKu Linec.Profimedia
Nigerijský fotbalista Moses Usor (21) se už do Slavie nevrátí. Rakouský klub LASK, ve kterém křídelní hráč působí od ledna na hostování, uplatnil opci a uzavřel s ním smlouvu do roku 2028. Linecký i pražský celek o tom informovaly na svých webech. Podmínky transferu nezveřejnily. Tým z Edenu zároveň oznámil prodloužení smlouvy s Usorovým krajanem Boluem Ogungbayiem (19).

"Za poslední měsíce udělal výrazný pokrok. Jsme rádi, že se pro nás rozhodl, získáváme v něm mladého hráče s obrovským potenciálem," uvedl sportovní ředitel rakouského klubu Radovan Vujanovič.

Usor přišel do Slavie loni na jaře z nigerijského klubu 36 Lion. Nejprve nastupoval za třetiligový B-tým, pak se přesunul do "áčka", za které vstřelil čtyři góly v nejvyšší soutěži a další dva v předkolech Evropské konferenční ligy. Po skvělém nástupu ale jeho forma šla dolů a neměl pevné místo v základní sestavě.

V Linci už odehrál 36 soutěžních utkání a vstřelil tři góly. LASK v minulé sezoně obsadil třetí místo a stejná pozice mu náleží v dvanáctičlenné bundeslize i nyní po 14 kolech. Má pětibodovou ztrátu na vedoucí duo Salcburk, Štýrský Hradec.

Křídelník Ogungbayi je hráčem Slavie od minulé sezony a podle nové smlouvy jím bude až do roku 2028. Dosud nastupoval hlavně za výběr do 19 let a B-tým, za nějž v ČFL dal v této sezoně šest gólů v deseti zápasech. Už se ale prosadil i do A-týmu, připsal si dva ligové starty a zahrál si i v Evropské lize proti Tiraspolu.