Ostravské obléhání sparťanské tvrze přišlo vniveč. Letenští těžili z efektivity rohových kopů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ostravské obléhání sparťanské tvrze přišlo vniveč. Letenští těžili z efektivity rohových kopů

Aktualizováno
Fotbalisté Sparty v Ostravě uspěli.
Fotbalisté Sparty v Ostravě uspěli.Profimedia
Sparta zvítězila v 15. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Baníku Ostrava 1:0. Slezský celek v první půli dominoval, o čemž svědčila například statistika 10 zahrávaných rohových kopů. Bleskově po změně stran ho však zaskočil Filip Panák (28), jenž skóroval právě po centru od praporku. Ve zbytku utkání se sice opět těšili převaze domácí, žádná z jejich příležitostí ovšem v síti neskončila, a tak se protáhlo jejich pět a půl let trvající čekání na výhru ve vzájemném střetnutí.

Baník – Sparta 0:1

Začátek zápasu měli v režii domácí, kteří se dostali během první desetiminutovky hned do několika slibných šancí. Tu největší si po chytré narážečce vytvořil David Buchta, k jeho smůle však skončila těsně vedle levé tyče. Daleko přesněji chvíli nato pálil ze střední vzdálenosti Filip Kubala, avšak Peter Vindahl jeho pokus i přes mírné problémy vyrazil.

Těsně před úderem 20. minuty pak přišla ještě větší příležitost poté, co se skvěle uvolnil Tomáš Rigo. Ani on ale nedokázal propálit dánského brankáře, jenž se blýskl dalším povedeným zákrokem.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Krátce po návratu ze šaten se do prvního nebezpečného zakončení dostali sparťané. Postaral se o něj David Pavelka, jehož přízemní střela z hranice vápna orazítkovala tyč. Chvíli poté už hostující družina slavila, když si na centr z rohového kopu naskočil Panák, který z bezprostřední blízkosti poslal míč nechytatelnou hlavičkou do sítě.

Tímto okamžikem Letenští vystoupili ze své pasivity a začali být Baníku herně vyrovnaným soupeřem. V 78. minutě mohl jejich vedení pojistit Jan Kuchta, jeho pohotovou ránu ale domácí obrana zblokovala. Těsně před koncem mohl srovnat Ladislav Almási, nicméně ostrá hlavička slovenského kanonýra neprošla hradbou těl.

Pohyb Filipa Panáka.
Pohyb Filipa Panáka.Opta by Stats Perform