Plzeň zakončila těžký týden výhrou nad Bohemians. Jedlička se vrátil do Ďolíčku s nulou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plzeň zakončila těžký týden výhrou nad Bohemians. Jedlička se vrátil do Ďolíčku s nulou
Druhým střelcem utkání byl Šulc.
Druhým střelcem utkání byl Šulc.Profimedia
Fotbalisté Viktorie Plzeň navázali na úterní vítěznou dohrávku v Ostravě, když ve 21. kole FORTUNA:LIGY porazili Bohemians na jejich hřišti 2:0. Ráz zápasu určila již úvodní čtvrthodina, kdy si Západočeši díky trefám Tomáše Chorého (29) a Pavla Šulce (23) vytvořili klíčový náskok. Klokani stejně jako v posledních dvou domácích kláních před zimní přestávkou nevstřelili ani gól, na rozdíl od bezbrankových remíz s Budějovicemi a Libercem však tentokrát kvůli vyšší produktivitě soupeře odešli bez bodu.

Bohemians – Plzeň 0:2

Vstup do duelu se více povedl Viktorii. Už v páté minutě získal na polovině hřiště míč Cadu a poslal ho kolmicí doprava nabíhajícímu Chorému, který zacílil na vzdálenější tyč a rozjásal menšinu fanoušků v Ďolíčku. Plzeň pokračovala v nastoleném tempu a za chvíli zvýšila vedení.

Jhon Mosquera odcentroval z levé strany na úplně osamoceného Šulce, který umístil balon k levé tyči. Poté se hra přiostřila, což odnesl zraněný Jan Matoušek, jenž musel být střídán. Iniciativu pak převzali Klokani, ovšem svou převahu nedokázali přetavit v gól.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V úvodu druhé půle byli aktivnější domácí, kteří tlačili na bránu viktoriánů a soupeře nepouštěli do žádných příležitostí. Hráčům Bohemians se však v ofenzivě nedařilo, a tak jen marně dobývali uzamčenou Jedličkovu tvrz. Na konci zápasu se domácí snažili snížit, a tak otevřeli obranu.

Díky tomu jí mohl pláchnout Matěj Vydra, jenž se naskytnuté šance trochu lekl a při pokusu oběhnout domácího gólmana mu míč utekl. Hosté ale smutnit nemuseli, protože svůj náskok už nepustili.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Tabulka F:L

Všechny sobotní výsledky F:L