Na Letné to s námi nebudou mít jednoduché, prohlásil Vitík a ocenil kvalitu Galatasaraye

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na Letné to s námi nebudou mít jednoduché, prohlásil Vitík a ocenil kvalitu Galatasaraye

Vitík v utkání proti Galatasarayi.
Vitík v utkání proti Galatasarayi.Profimedia
Pocit hrdosti, ale také zklamání z porážky. Hráče Sparty porážka 2:3 na půdě tureckého Galatasaraye v Evropské lize bolela. Obránce Martin Vitík (21) i záložník Kaan Kairinen (25) v rozhovorech pro Sparta TV dali najevo, že zápas rozhodly detaily v podobě zahozených šancí a chyb v defenzivě. Oba ale shodně věří, že nic není ztraceno. "Ukázali jsme, že na Letné můžeme porazit kohokoliv. Můžeme postoupit," řekl Kairinen. "Galatasaray to s námi nebude mít jednoduché," doplnil zkušenějšího parťáka také mladý stoper.

Sparta držela v Istanbulu nerozhodný výsledek do poslední minuty, pak ale kapitulovala. Dostala třetí branku, což překlopilo zápas ve prospěch soupeře. "Nemáme se za co stydět, odehráli jsme dobré utkání. Měli jsme i v některých fázích navrch. Jen se prostě ukázala kvalita soupeře v ofenzivě," myslí si Vitík. "Rozhodly detaily a my jsme v těch detailech, co se týče koncovky, nebyli efektivní," dodal.

S tím souhlasil i finský záložník. "Vždycky rozhodují detaily a chyby. Soupeř toho dokázal využít. Nevytvořil si tolik šancí, ale ty, co měl, dokázal využít. To je jeden z rozdílů, na který narazíte v evropských pohárech. My jsme měli šancí spoustu, ale dali jsme jen dva góly. Věřím, že v odvetě to bude lepší," konstatoval Kairinen.

Livesport Daily #193: Spartu čeká peklo. Galatasaray má teď nejlepší fanoušky, říká turecký insider Deniz Evren
Livesport

Letenští vstoupili odvážně do obou poločasů, gólově se ale prosadili až po přestávce. Dvě trefy ale nakonec nestačily ani na remízu. "Měli jsme i další šance, ale nedali jsme je a prohráli," mrzelo Vitíka. Na druhé straně Mauro Icardi v nastavení skóroval a složil Spartu na lopatky. "Je to nadstandardní útočník. V detailech byl trošku dál," uznal obránce.

Víra v postup

Sparta tak půjde do odvety s jednobrankovým mankem, ale oba zpovídání hráči věří, že je v silách pražského týmu souboj zvrátit ve prospěch českého mistra. "Víme, co fanoušci na Letné dokážou. Galatasaray to s námi nebude mít jednoduché, určitě budeme bojovat do konce," slíbil Vitík.

Kairinen řekl, že je na spoluhráče z týmu hrdý a pyšný, protože předvedli úžasný výkon. "Do utkání jsme šli sebevědomí a ukázali jsme to. Teď musíme zvládnout ligu proti Liberci a pak budeme myslet na Galatasaray. Na Letné jsme ukázali, že tam můžeme porazit kohokoliv. Máme na to. Všichni jsme přesvědčení, že můžeme postoupit," dodal finský záložník.

Livesport Daily #177: Na hřišti chci dělat speciální věci, říká Filip Panák
Livesport

Přehled zápasu Galatasaray – Sparta 3:2