Preciado byl podle komise rozhodčích vyloučen správně, sudí nechybovali ani u gólu Slavie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Preciado byl podle komise rozhodčích vyloučen správně, sudí nechybovali ani u gólu Slavie
Preciado byl podle komise vyloučen správně.
Preciado byl podle komise vyloučen správně.Profimedia
Sparťanský fotbalista Ángelo Preciado (26) dostal v nedělním utkání 27. kola první ligy s Mladou Boleslaví správně červenou kartu za úder loktem do stehna hostujícího Bensona Sakaly. V komuniké to uvedla komise rozhodčích FAČR. V Pardubicích podle ní rozhodčí správně nenařídil pokutový kop za zákrok českobudějovického Martina Králika na domácího Vojtěcha Patráka a sudí nechybovali ani před prvním gólem Slavie ve vršovickém derby proti Bohemians 1905.

Preciado si chtěl po necelé hodině hry "vymodlit" po pádu penaltu a následně se loktem ohnal po Sakalovi do stehna. Rozhodčí Karel Rouček ekvádorského krajního beka či záložníka rovnou vyloučil, Sparta v oslabení jen remizovala 1:1 a přepustila vedení v tabulce Slavii.

"Rozhodčí správně vyloučil hráče domácího družstva za udeření soupeře loktem do stehna v přerušené hře. Jednalo se o hrubé nesportovní chování," poznamenala komise při hodnocení čtyř situací z kola, vybraných médii.

Mezi ně novináři zařadili i možné zdržování hry a případnou druhou žlutou kartu v 84. minutě pro mladoboleslavského brankáře Petra Mikulce, který byl již předtím napomínán za faul mimo vápno. "Komise nadále vyžaduje, aby byli rozhodčí při zdržování navázání hry důslední. V tomto konkrétním případě se však nejednalo o zdržování, za které měl být brankář napomenut žlutou kartou," uvedla komise.

Sudí nechyboval ani v Pardubicích

V Pardubicích se domácí na začátku druhého poločasu za stavu 1:0 marně dožadovali penalty za pád Patráka ve vápně po souboji s Králikem. Hlavní sudí Marek Radina pokutový kop nenařídil a nezasáhl ani videorozhodčí Tomáš Kocourek. Utkání skončilo 1:1.

"Hráč hostujícího družstva zpomalil svůj pohyb a zjevně se snažil vyhnout kontaktu s hráčem domácího družstva. Z dostupných záběrů se nejednalo o přestupek, VAR (videorozhodčí) správně neintervenoval," podotkla komise.

Gól Ševčíka v pořádku

Výtky neměla ani k vedoucímu gólu Slavie, který v 55. minutě vstřelil Petr Ševčík. Krátce před úvodní brankou se domácí křídelník Matěj Jurásek pohyboval na hranici ofsajdu, jeho centr poté odvrátila defenziva Bohemians.

"Brance předcházela sporná ofsajdová situace hráče domácího družstva, kterou VAR neposuzoval. VAR intervenuje pouze v případě přestupků v rámci jedné útočné akce před dosažením branky," uvedla komise. "V tomto případě začala útočná akce až v momentě, kdy se k držení míče dostal hráč domácího družstva číslo 19 (Oscar Dorley). Od tohoto momentu až k dosažení branky nedošlo k porušení pravidel," vysvětlila komise po utkání, které Slavia vyhrála 2:1.

Ligový semafor: Grigar vyrobil výhru Hradci a Sparta si podle Priskeho tři body nezasloužila