Ligový semafor: Grigar vyrobil výhru Hradci a Sparta si podle Priskeho tři body nezasloužila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ligový semafor: Grigar vyrobil výhru Hradci a Sparta si podle Priskeho tři body nezasloužila
Grigar udělal proti Hradci velkou chybu.
Grigar udělal proti Hradci velkou chybu.Profimedia
Skolil Plzeň i Slovácko, bojuje o skupinu o titul, přesto případnou smetanu v podobně evropských pohárů trenér Luboš Kozel (53) pravděpodobně neslízne, jelikož by měl v létě z Liberce odejít. I tak Slovan paradoxně předvádí nejlepší výkony za poslední měsíce.

Červená - Teplice

Před měsícem byly Teplice chváleny za sympatické výkony a posun v tabulce, kdy po 23. kole ztrácely ze sedmé příčky na pátý Baník pouhé tři body. Jenže březen se "sklářům" vůbec nepovedl. Z 15 možných bodů získali jen čtyři a poslední čtyři zápasy nevyhráli.

V sobotu se Teplice doma na Stínadlech musely obejít bez trenéra Zdenka Frťaly, který pykal za žluté karty. Do branky se navíc po šesti zápasech vrátil veterán Tomáš Grigar. A situace se ještě zhoršila.

Severočeši odevzdali všechny body sousedovi z tabulky Hradci Králové. Výraznou měrou se pod prohru podepsal právě Grigar, který svým kiksem vyrobil jediný gól utkání. V 6. minutě přišel trestuhodně o balon, Daniel Vašulín mu jej sebral a běžel zakončit do prázdné branky.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

"V posledních zápasech jsme dostali dost gólů, i když ne vinou brankáře, tak jsme chtěli vrátit do sestavy Grigara a dát týmu nový impuls. Bohužel přišla chyba," mrzelo asistenta trenéra Ondřeje Prášila. Pro hosty byla akce po Grigarově kiksu jedinou, kterou zakončili střelou. "Málokdy se stane, že soupeř pomalu nevystřelí na branku, a přesto prohrajete," kroutil hlavou teplický asistent trenéra Prášil. 

Teplická situace se tak záhy mění v kovbojku – na 10. místě mají 33 bodů a tři kola před koncem se musí ohlížet na jedenácté Bohemians (32 bodů) a dvanáctý Jablonec (28 bodů).

Tabulka FORTUNA:LIGY (8.4.)
Tabulka FORTUNA:LIGY (8.4.)Livesport

Přehled zápasu Teplice – Hradec 0:1

Oranžová - Sparta 

Drhne to. Po vydřené výhře nad Hradcem Králové a šťastným třem bodům z Českých Budějovic přišla i bodová ztráta. Zlepšený výkon a tlak Sparta předvedla až ve druhém poločase, kdy honila výsledek. 

"První poločas nebyl dobrý. Nehráli jsme tak, jak chceme. Ale po zápase jsem viděl statistiky, dominovali jsme v držení míče, průnicích do vápna soupeře i ve střeleckých pokusech. Nejvíc mě ovšem mrzí, že jsme v první půli nedodržovali naše principy hry. Sice jsme dali branku a trochu se srovnali, měli velkou šanci vyhrát, ale ve výsledku jsme si to nezasloužili," zhodnotil vystoupení Pražanů trenér Brian Priske.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Cestu ke třem bodům výrazně shodila červená karta. Již devátá (nejvíc z celé ligy) v aktuálním ligovém ročníku. A znovu u toho byl Angelo Preciado, který se paradoxně vrátil po disciplinárním trestu za podobný čin.

Na začátku druhé půle se ohnal proti boleslavskému Sakalovi a sudí Karel Rouček mu okamžitě ukázal červenou kartu. "Nepřijatelné," štvalo Briana Priskeho. "Interně si to vyřešíme," vzkázal na dálku ekvádorskému reprezentantovi. V případě Preciada se jedná o recidivu, takže je dost pravděpodobné, že trest bude opět velký.

Sparta už není lídrem FORTUNA:LIGY.
Sparta už není lídrem FORTUNA:LIGY.Livesport

To však nebyl jediný škraloup nedělního večera. Sparta kvůli zaváhání přišla o průběžné první místo a o bod před sebe pustila Slavii.

Přehled zápasu Sparta – Mladá Boleslav 1:1

Zelená - Liberec 

Sotva nový majitel Ondřej Kania vyhlásil ambiciózní plány, začal Liberec šlapat. Tři zápasy s týmy z elitní šestky a šest uhraných bodů. S tím pod Ještědem před rozpisem, který obsahoval utkání se Slavií, Plzní a Slováckem zřejmě nepočítali. Slovan ale dál pokračuje v dobrých výkonech, které ho vynáší tabulkou. 

Po senzační výhře v Plzni si svěřenci Luboše Kozla doma smlsli na Slovácku. Na střely svého soupeře přestříleli 16:5 a na vstřelené branky 4:1. "Byl to minimálně na jaře náš nejlepší výkon," těšilo libereckého trenéra. Dominantní představení od týmu, který však od léta může dostat nového kouče. Stále se totiž mluví o tom, že Kozlova pozice není pevná a po sezoně může dojít k personálním změnám. Hlavním favoritem je již delší čas pardubický trenér Radoslav Kováč.

Poslední zápasy Liberce.
Poslední zápasy Liberce.Livesport

Přesto Kozel zůstává ambiciózní. "Situace je taková, že ztrácíme dva body na čtvrté místo, takže určitě nebudeme spekulovat a budeme chtít být co nejvýš," pronesl.

Přehled zápasu Liberec – Slovácko 4:1