Proč to byla válka? Nevím, my chceme hrát fotbal, řekl zklamaný Trpišovský

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Proč to byla válka? Nevím, my chceme hrát fotbal, řekl zklamaný Trpišovský

U Jindřicha Trpišovského převažovalo po derby zklamání.
U Jindřicha Trpišovského převažovalo po derby zklamání.Profimedia
Bylo znát, že je z utkání rozmrzelý. Slavia vedla, dokonce vstřelila i druhou branku, ale nakonec v derby se Spartou musel trenér Jindřich Trpišovský spolknout remízu 1:1. "Jsem ze všeho zklamaný," hlesl po šlágru FORTUNA:LIGY.

Proč se utkání vymklo po emoční stránce?

"Nevím, my jsme chtěli hrát fotbal. Není to styl, kterým bychom se chtěli prezentovat. Chtěli jsme navázat na derby předtím. Neumím na to sám odpovědět. Věděli jsme, že Sparta má oproti nám kila navíc, takže abychom kontrovali hru, dostávali ji pod tlak, museli jsme si s tím umět poradit. V první půli jsme hráli špatně. Soupeř byl živější, měl odražené míče. Z naší strany to nebyl dobrý výkon. Druhá půle už byla roztrhanější."

Jste zklamaný z toho, jak se utkání zvrhlo po emoční stránce a co všechno se událo?

"Jsem celkově zklamaný z výsledku. Z penalty, ze které jsme inkasovali. V první půli byla snad jedna střela na branku. Máme v týmu kreativní technické hráče jako jsou Zafeiris nebo Oscar, měli jsme si vytvořit víc nebezpečných situací. Nemám z toho dobrý pocit."

Jak jste viděl situaci, po které byli vyloučeni kapitáni Jan Bořil a Ladislav Krejčí?

"Situaci jsem po utkání neviděl, jen na hřišti… Bylo u toho víc hráčů, takže nevím. Bořilovi budu vyčítat, že se do toho nemá pouštět, protože jsme vedli. Potřebovali jsme být v jedenácti lidech a kompaktní. Za mě k tomu vůbec nemá dojít. Co mám zprávy, tak od jiného hráče bylo přiklepnutí Mojmíra na zemi a tím to celé vzniklo. To je jen to, jak jsem to cítil já. Hráči by měli předvádět jiné výkony. Derby je o emocích, ale lidé si z toho budou pamatovat jen strkanice a červené…"

Váš asistent Pavel Řehák běžel přes celé hřiště až do vápna, kde se strkal se soupeři. K tomu také budete něco mít?

"Já jsem to zjistil až potom, že je na hřišti. Co vím, tak chtěl situaci uklidnit. Já s Provim řešil, jak budeme reagovat, protože Bořil viděl červenou. Že ji dostal i někdo z realizáku, jsem se dozvěděl až po zápase."

Priske: Slavii souboje vyhovují

A nesáhnete si do svědomí i vy? Od začátku zápasu tlačíte na sudí, křičíte na ně. V takové atmosféře se jim asi nepracuje nejlépe…

"Nemyslím si to. Každý víkend koukám na spoustu fotbalů a to pak nevím, co bychom říkali Mourinhovi a dalším podobným trenérům. My chceme hrát fotbal, kombinačně, držet balon na zemi, dávat ho do nebezpečných prostorů. Podle toho přivádíme technické hráče a i díky tomu jsme loni vstřelili 98 gólů. I proto se tu hrály zápasy, které se tu hrály za naší úspěšné éry."

Nepocuchá toto derby dobrou atmosféru kolem ligy? Zvedají se návštěvy, atraktivita stoupala…

"Je to tak. Návštěvy jsou skvělé, padá spousta gólů, měli jsme se bavit o hezkých akcích. Čekal jsem, že navážeme na jarní zápasy, ale tohle je návrat někam, kam nikdo z nás nechce. Ve čtvrtek jsme předvedli několik pěkných věcí, ale to se s dneškem nedá vůbec srovnávat."

U penalty v derby byl opět Igoh Ogbu. Co vy na to?

“O té situaci na jaře jsme si toho řekli už spoustu. Nevím, jestli teď mohl na ten centrovaný balon reagovat jinak. Za mě to byla spíš nešťastná věc než vyloženě chyba.”

Více o derby pražských "S"