Z Evropy do tohohle… Derby je svátek, ale fotbalu tam bylo nejméně, řekl Panák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z Evropy do tohohle… Derby je svátek, ale fotbalu tam bylo nejméně, řekl Panák

Filip Panák v souboji s Davidem Douděrou.
Filip Panák v souboji s Davidem Douděrou.Profimedia
Ve čtvrtek svedli ryze fotbalovou bitvu na Letné v rámci Evropské ligy proti Arisu Limassol (3:2). O tři dny později v Edenu v derby proti Slavii už ale obránce Filip Panák (27) moc fotbalu neviděl. "Je smutné přejít z Evropy, kde se hraje úplně jinak, do tohohle…," hlesl sparťanský stoper po remíze 1:1.

Berete remízu?

"Musíme být spokojeni s bodem, protože od inkasované branky jsme tahali za kratší konec. Byli jsme dál od vítězství. Jeli jsme sem samozřejmě vyhrát, ale poté, jak utkání probíhalo, bereme bod."

Co říkáte na emoce, které utkání provázely?

"Každé derby provází velké množství emocí, podle mě to ubírá fotbalu. Přitom o čem jiném by to mělo být? Paradoxně mi přišlo, že fotbalu tam dnes bylo nejméně. Zřejmě je těžké najít balanc mezi tím, aby oba tábory byly namotivovány a hrály dobrý fotbal."

Hodnocení aktérů 308. derby.
Hodnocení aktérů 308. derby.Livesport

Jak jste sledoval strkanice, které na hřišti vznikly?

"Byl jsem od toho dál, protože už jsem měl žlutou, šel jsem si teda po svém. Ale nebudu lhát, že jsem z toho nebyl zklamaný. Vždyť já si nevybavuji sedm přihrávek za sebou… Z toho, jak se hraje fotbal v Evropě, jsme se přesunuli do tohohle…"

Kde se to podle vás vzalo?

"Podle mě bylo příliš emocí na obou stranách. Pak už je to na adekvátních lidech, aby rozhodli. Je to na rozhodčích, jak se s tím poperou a jak to zvládnou. Ale mají to těžké. My ani soupeř jsme jim moc nepomohli."

Co jste řešili s fanoušky v kotli?

"Apelovali jsme na ně, aby neházeli dělbuchy mezi lidi. Mohlo dojít ke zbytečným zraněním."

Haraslín v závěru derby rozhodl o remíze