Sedmé místo nestačí, v Boleslavi měl skončit trenér Kulič. Favoritem na jeho místo je Holoubek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sedmé místo nestačí, v Boleslavi měl skončit trenér Kulič. Favoritem na jeho místo je Holoubek

Kulič před angažmá v Mladé Boleslavi nikdy A-tým nevedl.
Kulič před angažmá v Mladé Boleslavi nikdy A-tým nevedl.Profimedia
Výpověď k 1. lednu příštího roku. Takovou informaci si měl prostřednictvím datové schránky přečíst podle webu infotbal.cz mladoboleslavský trenér Marek Kulič (48). Spolu s ním by měli ve středočeském klubu skončit i jeho asistenti. Aktuálně sedmý celek ligové tabulky se zatím k situaci nevyjádřil.

Důvodem Kuličova konce by neměly být špatné výsledky, jelikož Mladá Boleslav si v podzimní části vyšlápla například jako jediná i na mistrovskou Spartu, nýbrž neshody s některými členy vedení klubu.

Favoritem na zisk uvolněného místa je podle webu infotbal.cz trenér národního týmu do 19 let David Holoubek. Jeho nový zaměstnavatel musí zaplatit Fotbalové asociaci České republiky předem stanovenou klauzuli ve výši jeden a půl milionu korun. Ve hře jsou ale také šéf druholigové Vlašimi Martin Hyský a táborský lodivod Roman Nádvorník.

Třiačtyřicetiletý Holoubek, který v minulosti vedl Spartu, Slovan Liberec nebo Ružomberok, už nicméně obdržel nabídku smlouvy a Mladá Boleslav čeká na jeho odpověď. Předtím se neúspěšně pokoušela domluvit s pardubickým Radoslavem Kováčem.

Kulič nastoupil do funkce hlavního trenéra A-týmu v Mladé Boleslavi v červenci 2023 a stihl v ní odkoučovat 22 zápasů, z toho 19 v lize a tři v poháru. Celkem 10 z nich vyhrál, třikrát remizoval a devětkrát se musel smířit s prohrou. Jiný klub předtím nevedl.

Po nadějném začátku, kdy se tým pohyboval na třetím místě tabulky, však na konci podzimní části jeho svěřenci ztratili glanc a ze sedmi zápasů získali jen čtyři body. Vedení Boleslavi opouští také dosavadní sportovní manažer Pavel Hoftych.