Slavia představila první zbraň pro novou sezonu. Z Olomouce přivedla útočníka Chytila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia představila první zbraň pro novou sezonu. Z Olomouce přivedla útočníka Chytila
Mojmír Chytil už pózuje v sešívaném dresu.
Mojmír Chytil už pózuje v sešívaném dresu.SK Slavia Praha
Už dvě sezony bez mistrovského titulu. Slavia hodlá dát této nelichotivé bilanci sbohem a pomoci by jí měl i Mojmír Chytil (24). Aktuálně už bývalý útočník Olomouce rozšířil ofenzivní možnosti souboru trenéra Jindřicha Trpišovského a v Edenu podepsal smlouvu na čtyři roky. Dlouho plánovaný transfer potvrdil vršovický klub na svých sociálních sítích.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík mluvil o dohodě se Sigmou už během zimní pauzy, Chytil ale ještě dohrál ligový ročník na Hané a pomohl Olomouci ke konečnému šestému místu. Do týmu vicemistra odchází po životní sezoně, ve které dal 12 ligových branek. Další tři přidal v poháru.

Chytil debutoval v reprezentaci v listopadu proti Faerským ostrovům a při své premiéře předvedl hattrick, navíc na domovském Andrově stadionu v Olomouci. O tři dny později nastoupil i v další přípravě proti Turecku a v březnu nechyběl ve dvou kvalifikačních duelech o Euro proti Polsku a Moldavsku.

"První věc, co mě skrz Mojmíra napadne, je přínos pro tým. Doufám, že si k nám přinese soubojovost, takovou tu svou nepříjemnost, kterou má pro soupeřovy obrany. Má velice dobré krytí míče, možná vůbec nejlepší hru zády k brance v lize. Je to týmový hráč, bojovný, s výbornými fyzickými parametry. Navíc pořád stále hodně mladý, mám rád tento typ hráčů, kteří začínali v 18/19 letech a o čtyři roky později mají na svém kontě už sto ligových startů. Když se o něm bavím s některými lidmi, jsou překvapení, kolik mu vlastně je, mají ho pomalu za ligového matadora (smích). Co od něj budeme nejvíce vyžadovat bude hra v boxu a zády k brance," prozradil Trpišovský pro klubový web.

"Jsem moc rád, že se vše dořešilo, mohu být hráčem Slavie. Jednání naštěstí dopadla úspěšně, za což jsem velmi rád. Těším se na Petra Ševčíka i Aleše Mandouse, několikrát jsme si o Slavii psali. A taky se moc těším na fanoušky. Vždy, když jsem hrál v Edenu, atmosféra byla skvělá. Chci být platnou posilou, je to velká výzva a posun v další kariéře," řekl po podpisu čtyřleté smlouvy slávistickému webu Chytil.