Slavia proti Olomouci potvrdila domácí nadvládu, po výhře 4:0 si upevnila vedení v lize

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia proti Olomouci potvrdila domácí nadvládu, po výhře 4:0 si upevnila vedení v lize
Aktualizováno
Gólová oslava fotbalistů Slavie.
Gólová oslava fotbalistů Slavie.Profimedia
Fotbalisté Slavie ve 25. kole FORTUNA:LIGY rozdrtili doma Olomouc 4:0 a upevnili si vedení v tabulce. Pražského favorita po reprezentační přestávce poslal v Edenu v druhé minutě nastavení úvodního dějství do vedení Mick van Buren (30), který si připsal třináctý gól v sezoně nejvyšší soutěže, po změně stran se pak trefili Ondřej Lingr, Ivan Schranz a střídající Václav Jurečka.

Sešívaní sice v úvodu drželi soupeře v pokutovém území, šancí si ale vytvořili pramálo. Ve 29. minutě se ke střele z úctyhodné vzdálenosti odhodlal domácí David Douděra, pokusem do levé části branky však pouze pozdravil připraveného Matúše Macíka. Na druhé straně zahrozil 10 minut nato Martin Pospíšil, jenž z dálky mířil po zemi k levé tyči, kde byl ovšem připravený Ondřej Kolář.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Utkání Slavia – Olomouc 4:0

Slavia se úvodní trefy dočkala až těsně před poločasovým hvizdem, kdy se z bezprostřední blízkosti prosadil Van Buren. Před hodinou hry se za Pražany předvedl Christos Zafeiris, jehož nebezpečnou střelu do levé šibenice musel Macík vytěsnit až konečky prstů. Gólman Olomouce byl ale o tři minuty později krátký na dorážku Ondřeje Lingra, k němuž se míč šťastně odrazil po nedůrazu jednoho z obránců.

V 75. minutě obdržel Ivan Schranz načechraný centr na zadní tyč, který s ledovým klidem proměnil hlavičkou v další gól. V nastaveném čase se parádním zákrokem blýskl Macík, jenž reflexivně vychytal povedenou hlavičku střídajícího Stanislava Tecla. Čtvrtou branku tak chvíli nato přidala jiná posila z lavičky, Václav Jurečka.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivesport