Plzeň pouze remizovala v Boleslavi. Zlín si zastřílel proti oslabeným Českým Budějovicím

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň pouze remizovala v Boleslavi. Zlín si zastřílel proti oslabeným Českým Budějovicím

Aktualizováno
Plzeň v Mladé Boleslavi remizovala a dál ztrácí body, navíc se jí zranil Tomáš Chorý.
Plzeň v Mladé Boleslavi remizovala a dál ztrácí body, navíc se jí zranil Tomáš Chorý.Profimedia
Obhájce titulu z Plzně se snažil ve 25. kole FORTUNA:LIGY vrátit na vítěznou vlnu v Mladé Boleslavi, ale nepodařilo se a po remíze 0:0 bere pouze bod. Zato před zápasem poslední Zlín získal v 1. minutě početní převahu nad Českými Budějovicemi, v jejichž barvách se nechal vyloučit obránce Lukáš Havel (26), a nakonec vstřelil pět branek.

Mladá Boleslav – Plzeň 0:0

Fotbalisté Mladé Boleslavi vybojovali cenný bod za remízu 0:0 s Plzní. Domácí celek si vytvořil několik zajímavých pozic pro zakončení a výrazně svého soupeře přestřílel. Všechny šance ovšem ztroskotaly na výborně chytajícím Jindřichovi Staňkovi. Viktoriáni však i přes jeho snažení už počtvrté v řadě přišli o důležité body, které mohou hrát velkou roli při stíhání pražských „S“. Hned v úvodu duelu si navíc přivodil zranění důležitý střelec úřadujícího mistra Tomáš Chorý.

Čtyři zápasy čeká Plzeň na výhru.
Čtyři zápasy čeká Plzeň na výhru.Livesport

Baník – Liberec 0:0

Baník Ostrava znovu nezvítězil, když doma pouze remizoval se Slovanem Liberec 0:0. Trenér Pavel Hapal v základní sestavě svého mužstva udělal hned sedm změn, v bráně se v lize vůbec poprvé představil v dresu Slezanů Jiří Letáček, jenž premiéru oslavil čistým kontem. Na kýžené tři body to však Ostravanům nestačilo. Výborným výkonem se totiž blýskl jeho protějšek Olivier Vliegen, který zneškodnil všechny gólové příležitosti soupeře. Oba týmy tak nevyhrály už sedm ligových utkání v řadě.

Zlín – České Budějovice 5:1

Dynamo už bylo myšlenkami spíše v pohárovém semifinále na pražské Letné, bodovat ale muselo i v lize, neboť jeho náskok na skupinu o záchranu byl minimální. Jeho cesta k bodovému zisku se ale výrazně zkomplikovala už v první minutě. Havel podrazil po pár vteřinách zápasu těsně před vápnem unikajícího Vukadina Vukadinoviče, za což viděl červenou kartu.

Zlín přesilovku zužitkoval ve 27. minutě, kdy se po nadýchaném centru Martina Cedidly hlavou prosadil právě Libor Kozák. Domácí ze své aktivity nepolevili a chvíli před odchodem do kabin se zásluhou Filipa Balaje a jeho střely mířené do levého dolního rohu dočkali druhé úspěšné trefy. Po změně stran si žlutomodří ještě upevnili své vedení. Vukadinovič byl v 56. minutě nejblíže odraženému míči po ráně Balaje a poslal jej nekompromisně pod břevno.

Jihočeši byli blízko čestnému úspěchu v 72. minutě, kdy stál na konci pohledné akce Tomáš Zajíc, jenž však v zakončení netrefil ideálně balon. Chvíli nato se už ale Zajíc prosadil, když na zadní tyči doklepl z metru míč do sítě. Poslední slovo ale měli domácí. Po závaru z dobře zahraného rohového kopu skóroval Joss DidibaJoss Didiba. Definitivní tečku za devastací obrany Budějovic udělal v závěrečné minutě utkání Nedeljko Kovinič.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport