Slavia stáhla manko na rivala. Vítězství nad Jabloncem trefil v nastavení Jurečka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia stáhla manko na rivala. Vítězství nad Jabloncem trefil v nastavení Jurečka
Conrad Wallem dal stejně jako Jurečka Jablonci dva góly.
Conrad Wallem dal stejně jako Jurečka Jablonci dva góly.Profimedia
Slavia odstartovala jarní část sezony úspěšně, když ve 20. kole FORTUNA:LIGY zvládla domácí utkání s Jabloncem 4:3. Tradičně silná ofenziva sešívaných sice už v první polovině úvodního dějství vyprodukovala tři přesné zásahy včetně dvou gólů Conrada Wallema, jenže ji tentokrát příliš nepodržela obrana, která ve stejném úseku dvakrát inkasovala. Po změně stran navíc vyrovnal hostující Jakub Martinec. Nakonec ovšem červenobílé zachránil v sedmé minutě nastaveného času Václav Jurečka. Domácí tak stáhli manko na Spartu, oproti níž mají zápas k dobru, znovu na pět bodů.

Slavia Praha – Jablonec 4:3

Obrana hostů sice znovu působila velmi vrtkavým dojmem, tentokrát se k ní ale přidala i defenziva sešívaných. V domácím dresu předvedl dva skvělé náběhy za obranu zakončené gólem Wallem, Jablonečtí ovšem pokaždé našli rychlou odpověď. Prvně se trefil Vakhtang Chanturishvili a krátce po druhém zásahu norského fotbalisty také Jan Chramosta.

Skvělá podívaná v Edenu nebrala konce a po nepřesné rozehrávce Aleše Mandouse střílel do poloodkryté brány znovu Chramosta, gólman Pražanů se ale včas vrátil zpět na své místo a dalekonosný pokus zneškodnil. Na tahu tak byli opět domácí. Mojmír Chytil na sebe natáhl dva obránce, přihrál do uvolněného místa Jurečkovi a ten bombou pod břevno vrátil Slavii vedení.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve druhé polovině úvodního dějství už sice Jablonečtí prakticky nehrozili, po návratu ze šaten bylo však znovu velmi rychle vyrovnáno. Kolmici za obranu obdržel Dominik Pleštil a našel na zadní tyči Martince, jenž popáté v kariéře skóroval v nejvyšší soutěži. Jindřich Trpišovský ve snaze zvrátit stav zpět na svou stranu přistoupil k několika personálním změnám, které byly ihned znát.

Mick van Buren zprava naservíroval prudký míč do malého vápna, kde ho ve skluzu zasáhl Chytil, ale zamířil mimo. Rozhodnutí nepřinesla ani razantní hlavička Muhameda Tijaniho, která skončila na tyči. Když už to vypadalo, že se domácí budou muset smířit se ztrátou, přišel závěr dlouhého nastavení, prodloužený míč z rohového kopu na Jurečku a vítězný gól.

Známkování hráčů v zápase Slavia – Jablonec.
Známkování hráčů v zápase Slavia – Jablonec.Livesport

Tabulka FORTUNA:LIGY