Slavia získala někdejší obrovský talent, jako volný hráč přichází Ihattaren

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia získala někdejší obrovský talent, jako volný hráč přichází Ihattaren

Mohamed Ihattaren v dresu Ajaxu Amsterdam.
Mohamed Ihattaren v dresu Ajaxu Amsterdam.Profimedia
Zajímavou posilu získala pražská Slavia, jako volný hráč přichází do české metropole nizozemský záložník Mohamed Ihattaren (21). Podepsal roční smlouvu s tříletou opcí. Rodák z Utrechtu před lety zářil za PSV, o restart kariéry se pokoušel v Juventusu či Ajaxu Amsterdam. Teď bude na řadě Slavia.

Podle klubového webu je hráčův kontrakt postaven primárně na tom, jak se Ihattarenovi bude dařit a na tom, kdy se objeví ve hře. V úvodu pražského angažmá se bude zatím připravovat individuálně.

Ihattaren už před svými sedmnáctými narozeninami debutoval za první tým PSV Eindhoven a v sezoně 2019/20 zapsal v Eredivisie celkem sedm gólů a devět asistencí. Nejčastěji Ihattaren hraje na pravém křídle, jeho silnou stránkou je výborná levačka.

Poslední hráčovy sezony.
Poslední hráčovy sezony.Livesport

"Mohamed platil za velký talent nizozemského fotbalu, v mladém věku prokázal obrovské schopnosti. Bohužel s jeho vývojem a kariérou hodně zatřásla smrt jeho otce, který na něj měl obrovský vliv. Následovalo období, kdy šel fotbal zcela stranou. Slavia mu chce dát druhou šanci. Ihattaren na sobě pracuje a chce se vrátit do profesionálního fotbalu. Dnes má fungující rodinné zázemí a velkou motivaci uspět," uvedl pražský celek svého nového hráče.

Po konci v PSV se pokoušel záložník o restart v Juventusu, Sampdorii Janov a Ajaxu Amsterdam, poslední ostrý zápas hrál v červenci 2022 za Jong Ajax. Soupeřem byl německý Paderborn.