Sparta se znovu dotáhla na první Slavii, na Letné porazila Zbrojovku 3:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta se znovu dotáhla na první Slavii, na Letné porazila Zbrojovku 3:1

Aktualizováno
Potvrdí Sparta skvělou formu i po reprezentační přestávce? Na Letné hostí Brno
Potvrdí Sparta skvělou formu i po reprezentační přestávce? Na Letné hostí BrnoProfimedia
Fotbalisté Sparty porazili ve 25. kole FORTUNA:LIGY Zbrojovku Brno 3:1. První branku krátce po odehrané čtvrthodině vsítil hostující kanonýr Jakub Řezníček (34). Po dalších sedmi odehraných minutách však již byli ve vedení sparťané, na čemž se přesnou hlavičkou podílel odchovanec soupeře Ladislav Krejčí (23). Ten pak navíc po změně stran centrem přispěl ke gólu Tomáše Wiesnera (25) a výrazným způsobem pomohl Letenským k tabulkovému dotažení se na vedoucí Slavii.

Tým z Letné na svého soupeře hned od začátku vletěl a držel ho pod velkým tlakem. V první příležitosti se u volného míče zjevil Wiesner, ten však pomalou střelou nenadělal gólmanovi Martinu Berkovcovi problémy. A tak překvapivě udeřili do té doby pasivní hosté. Po přihrávce Šimona Falty se na hranici ofsajdu zjevil za obranou Řezníček, který přesnou ranou k tyči otevřel skóre.

Hned za tři minuty však bylo srovnáno. Na centr z rohu si nejvýše vyskočil Krejčí, jenž se prosadil nekompromisní hlavičkou. Po další šanci domácích došlo k otočení stavu utkání. Dlouhý centr nedokázala defenziva Brna odpravit, a tak se v blízkosti brány dostal k míči Jan Kuchta, jehož pohotový pokus skončil v síti. Bláznivou desetiminutovku zakončil v úniku Wale Musa Alli, jehož střela sice překonala brankáře, ale orazítkovala pouze tyč.

Utkání Sparta – Brno 3:1

Druhou půli načala další branka. Výborný centr Krejčího si po lehké teči ve vápně našel na zadní tyči Wiesner, jenž bez problémů dopřál svému týmu dvoubrankové vedení.

Se Spartou si poslední dobou není radno zahrávat...
Se Spartou si poslední dobou není radno zahrávat...Livesport

V 62. minutě se odhodlal k technické střele z hranice šestnáctky Tomáš Čvančara, ale těsně minul. Velkou možnost ke skórování pak ještě zahodil Martin Minčev, když z bezprostřední blízkosti pouze napálil balon do Berkovce.

Livesport hráč utkání: Ladislav Krejčí (Sparta Praha)

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport