Teplice si připsaly důležitou výhru v boji o záchranu, tři body slaví i Bohemians

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Teplice si připsaly důležitou výhru v boji o záchranu, tři body slaví i Bohemians

Aktualizováno
Teplice dokázaly porazit Hradec 1:0.
Teplice dokázaly porazit Hradec 1:0.Profimedia
Fotbalisté Teplic v 25. kole FORTUNA:LIGY na domácím hřišti dokázali porazit Hradec Králové 1:0 navzdory tomu, že od 47. minuty dohrávali v deseti po vyloučení Mohameda Yasser Noura (21). O vítěznou trefu se už v prvním poločase postaral Matěj Hybš (30). Jablonec díky gólu Jana Chramosty (32) z 89. minuty zápasu porazil Pardubice 1:0 a stejným skóre přehrál tým Bohemians soupeře ze Slovácka.

Jablonec – Pardubice 1:0

Prvního zakončení mezi tři tyče se diváci na Střelnici dočkali v sedmé minutě, střela Jakuba Považance však hostujícímu brankáři výraznější problémy nenadělala. O chvíli později mohl poslat Východočechy do vedení Marek Icha, projektil pardubického defenzivního univerzála ale pohotovým zákrokem zneškodnil Jan Hanuš. Zbylá část prvního poločasu další příležitosti nepřinesla, a týmy tak po vyrovnaném úvodním dějství zamířily do šaten za bezbrankového stavu.

Po necelé hodině hry zakončoval z hranice pokutového území pardubický Dominik Janošek, jehož střela však postrádala potřebnou razanci. V 62. minutě se na druhé straně dostal do nadějné pozice střídající Vladimir Jovovič, který po bleskové kombinaci uvnitř pokutového území zamířil vysoko nad.

Jablonec oslavil čtyři výhry v řadě.
Jablonec oslavil čtyři výhry v řadě.Livesport

Změnu obrazu hry a nárůst počtu příležitostí potvrdily i následující okamžiky, v 68. minutě se míč po přihrávce Pavla Šulce ocitl u Chramosty, ani jablonecký kanonýr neseřídil mířidla a zakončil pouze nad hostující branku. Stejný hráč v 84. minutě po nadějném úniku ze strany opět mířil pouze nad branku Florina Nity. Napotřetí byl Chramosta již úspěšný a po rohovém kopu ze samého závěru překonal Nitu střelou z voleje ke vzdálenější tyči.

Teplice – Hradec Králové 1:0

První výraznější příležitost měl na kopačce Daniel Vašulín, jenž z bezprostřední blízkosti netrefil míč ideálně, a tak měl brankář Tomáš Grigar velmi jednoduchou práci. Po šlapáku od jednoho z bránících hradeckých hráčů ve vlastním pokutovém území dostaly Teplice výhodu pokutového kopu, kterého se na výbornou zhostil Matěj Hybš.

Zajímavě se vyvíjel i protiútok ve 30. minutě, ovšem centr Daniela Trubače z pravé strany byl příliš krátký na Abdallaha Gninga, jenž by se tak ocitl sám před brankářem. Podobnou šanci měl zanedlouho také Yasser, ale počínal si stejně mizerně jako jeho spoluhráč předtím.

Teplice se posunuly na 14. místo.
Teplice se posunuly na 14. místo.Livesport

Krátce po zahájení druhé půle přišel zlom v utkání. Druhou žlutou kartu za zbytečný faul do obličeje dostal Mohamed Yasser, a premiérový zápas v české lize tak pro něj skončil předčasně. Početní výhoda ale Hradci dlouho nepomáhala. Utkání bylo stále poměrně vyrovnané a Votroci se jen zřídka dostávali do nebezpečných pozic.

Totálně potopit Hradec mohl v 71. minutě Gning, jenže si při samostatném úniku předkopl míč příliš daleko a před pohotovým Pavolem Bajzou už na něj nedosáhl. Další dobrou šanci z protiútoku měl opět Hybš, jehož střelu levačkou vyrazil gólman. Hradec si tak i přes poločasovou přesilovku nedokázal vytvořit nic, čím by Grigara výrazně ohrozil.

Bohemians – Slovácko 1:0

Klání mělo velmi pomalý rozjezd. Míč se nacházel převážně uprostřed hřiště a žádný tým si nevytvořil dlouhou dobu žádnou gólem zavánějící akci. Často šlo o nepřesnou finální přihrávku.

První střela byla k vidění až ve 21. minutě a hned mohla skončit v bráně. Vlastimil Daníček ale netrefil balon na hranici malého vápna ideálně, takže nakonec skončil v moci domácího brankáře. Náznaky příležitostí byly na obou stranách, avšak nejednalo se o nic, co by zvedlo fanoušky ze sedaček.

Do druhého dějství Klokani vletěli rovnou po hlavě. Na centr z levé strany naskočil Daniel Köstl, jenž nedal Filipu Nguyenovi v bráně ani sekundu na zareagování. Domácí tak po chabé první půli šli do vedení. Slovácko se dále snažilo vytvářet tlak na zelenobílou obranu, ale problém byl v přesnosti nahrávek a předfinální fázi.

Naopak mohlo být ještě hůř, když v 81. minutě zkoušel z bezprostřední blízkosti vystřelit Tomáš Necid. Velezkušený snajpr však vůbec netrefil zařízení. Týmu z nejmenšího ligového města nepomohla ani četná ofenzivní střídání. Obrana klubu z Vršovic však byla pevná jako skála až do konce utkání a nedovolila soupeři z Moravy pořádně ohrozit Martina Jedličku v bráně.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport