Tijaniho důraz prorazil Slavii cestu do čela tabulky. Domácí radost umocnil Bořilův návrat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tijaniho důraz prorazil Slavii cestu do čela tabulky. Domácí radost umocnil Bořilův návrat

Aktualizováno
Slavii stačil k výhře jediný gól
Slavii stačil k výhře jediný gólProfimedia
Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v domácím utkání pátého kola FORTUNA:LIGY nad Baníkem Ostrava 1:0. Součástí velmi obměněné sestavy favorita byl i kapitán Jan Bořil (32), který se objevil na hřišti od úvodního hvizdu poprvé od října 2021. Na hrotu útoku pak nechyběl bývalý hráč Slezanů Muhamed Tijani (23) a právě ten se zkraje druhé půle postaral o rozhodující branku poté, co v důrazném souboji přetlačil Michala Frydrycha (33). Sešívaní tak ovládli deváté vzájemné střetnutí hrané na jejich stadionu v řadě a posunuli se na první příčku tabulky.

Slavia – Baník 1:0

Začátek zápasu byl poměrně vlažný. První zajímavá situace přišla až v 19. minutě, kdy se ke střele z dálky odhodlal navrátilec do základní sestavy sešívaných Bořil, tvrdá pumelice však i s přispěním brankáře skončila nad břevnem hostující branky. Další ohrožení se naskytlo po půlhodině hry, kdy se Mojmír Chytil šikovně uvolnil před vápnem Baníku a následně vyslal kolmici na Tijaniho, ten ale pálil nepřesně.

Chvíli nato se v dobré pozici ocitl sám Chytil, k němuž propadl centr z pravé strany hřiště. Bývalý hráč Sigmy měl však minimum času na reakci, což se projevilo v kvalitě zakončení. Krátce před pauzou se ještě Jiří Letáček vytáhl proti tečovanému pokusu Tijaniho.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Robustní útočník tak byl za svou aktivitu odměněn až po změně stran. Důležitou roli u jeho premiérového gólu v sešívaném dresu sehrál Chytil, jenž poslal míč na hranici malého vápna, kde se po sérii odrazů dostal k Tijanimu, který na hraně faulu odstavil Frydrycha a pohotovou střelou otevřel skóre. V 70. minutě vystrašil fanoušky Slavie David Douděra.

Ten pod tlakem hrubě chyboval, když zpětnou přihrávkou vyslal do úniku střídajícího Abdullahiho Tanka. Nigerijský útočník ale po kličce ztratil stabilitu a míč poslal na tribuny. Pojistku mohl chvíli poté přidat Petr Ševčík, jeho pokus z téměř nulového úhlu však zastavila tyč. Ostravané se na závěrečný nápor již nezmohli. Největší dojem z večera tak udělali jejich fanoušci, kteří se vytáhli hned několikrát krásným choreem.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport