Sparta je po devíti letech šampionem FORTUNA:LIGY, stačila bezgólová remíza

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Titul! Sparta je po devíti letech ligovým šampionem, stačila bezgólová remíza

Aktualizováno
Sparta může slavit ligový titul.
Sparta může slavit ligový titul.Profimedia
Fotbalisté Sparty remizovali v předposledním zápase FINÁLE FORTUNA:LIGY na hřišti Slovácka 0:0, což jim stačilo k tomu, aby se poprvé od roku 2014 stali republikovými mistry. Poslední utkání sezony proti Plzni už na tom nic nezmění.

Slovácko – Sparta 0:0

Pod potemnělým nebem v Uherském Hradišti byl úvod utkání velmi opatrný z obou stran. Silný déšť nutil fotbalisty hrát jednodušeji, což vyhovovalo trochu více domácím, kteří drželi míč častěji na svých kopačkách. Největší náznaky šancí však měli svěřenci Martina Svědíka z rychlých protiútoků, které ovšem sparťané vždy na poslední chvíli faulem zastavili. V nastavení první půle mohl naopak poslat Rudé do vedení Ladislav Krejčí, jeho střela z pokutového území byla ale zblokována domácí obranou.

Druhá půle začala ve stejném tónu, ve kterém probíhal celý úvodní poločas. První oficiální střely na bránu se diváci dočkali v 58. minutě, kdy hezký pas od Adama Karabce doputoval až k Martinu Minčevovi, jenž však z úhlu trefil připraveného Filipa Nguyena.

Jen o minutu později si na centr z rohového kopu naskočil v nebezpečném prostoru Martin Vitík, hlavičku ovšem namířil pouze vedle. Sparta si byla v závěru utkání vědoma, že jí stačí bod k mistrovskému titulu, a tak si šikovně kontrolovala bezbrankovou remízu, kterou nakonec až do závěrečného hvizdu uhájila.

Slovácko tak soupeře obralo o dva body, ani tak mu však nezabránilo v zisku prvního titulu po dlouhých devíti letech. Oba celky zakončí sezonu 27. května v Praze, kde novopečený mistr přivítá Plzeň, zatímco modrobílí se představí na hřišti Slavie.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport