Trenérské duo se rozpadlo. V Českých Budějovicích končí Nikl, Zápotočný povede tým sám

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trenérské duo se rozpadlo. V Českých Budějovicích končí Nikl, Zápotočný povede tým sám

Trenér Marek Nikl končí v Českých Budějovicích.
Trenér Marek Nikl končí v Českých Budějovicích.Profimedia
Na lavičce fotbalistů Dynama České Budějovice skončil kouč Marek Nikl (47). Jihočeský klub to ve čtvrtek dopoledne oznámil na svých webových stránkách. Poslední tým prvoligové tabulky povede jako hlavní trenér Tomáš Zápotočný (43), jenž dosud působil s Niklem v rovnocenné dvojici. Jde o překvapivý krok, neboť předseda představenstva Dynama Vladimír Koubek ještě na začátku reprezentační přestávky na setkání s fanoušky uvedl, že oba trenéři mají jeho důvěru.

“Vedení klubu SK Dynamo České Budějovice a trenér Marek Nikl se dnešním dnem dohodli na ukončení spolupráce. Mužstvo přebírá Tomáš Zápotočný, jeho asistenty zůstávají Jiří Lerch a Jiří Kladrubský," stojí v prohlášení.

Nikl je v pořadí čtvrtým trenérem, který v průběhu této sezony opustil některý z týmů. Už průběhu září skončil Jozef Weber v Hradci Králové, kterého nahradil Václav Kotal, v Karviné se rozloučil Tomáš Hejdušek a nově ji vede Juraj Jarábek. Třetím v pořadí byl v říjnu Pavel Vrba, jehož ve Zlíně vystřídal Bronislav Červenka.

Sedmačtyřicetiletý Nikl přišel na jih Čech před rokem z druholigové Příbrami společně se Zápotočným a v minulé sezoně pomohl Dynamu k 10. místu a účasti ve skupině o umístění. V aktuálním ligovém ročníku se ovšem Českým Budějovicím nedaří a po 15 kolech jsou na poslední příčce, navíc prohrály poslední čtyři utkání. V reprezentační pauze k tomu vypadlo v osmifinále poháru s Jabloncem.

"Ke změně jsme se rozhodli kvůli neuspokojivým a neakceptovatelným výsledkům. Realizační tým teď oficiálně dostává jednoho šéfa, je to impulz a vzkaz do kabiny. Zároveň tím, že je realizační tým v zásadě jen redukován a upraven, zachováváme kontinuitu naší práce a doufáme v její zefektivnění," citoval server infotbal.cz sportovního manažera Jihočechů Jana Podroužka.

Zápotočný povede jihočeský tým poprvé sám v roli hlavního kouče v sobotu na hřišti pražské Slavie. Dosud v zápasech oficiálně figuroval jako Niklův asistent.

Pořadí na chvostu FORTUNALIGY:
Pořadí na chvostu FORTUNALIGY:Livesport