Dynamo v Liberci prohloubilo své trápení, Baník dal v derby zapomenout na dva nezdary

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dynamo v Liberci prohloubilo své trápení, Baník dal v derby zapomenout na dva nezdary

Liberec si ve 14. kole poradil s Českými Budějovicemi.
Liberec si ve 14. kole poradil s Českými Budějovicemi.Profimedia
Střet týmů v opačném rozpoložení nabídlo ve 14. kole FORTUNA:LIGY slezské derby. Karviná, která vyhrála poslední dva zápasy, v něm hostila skomírající Ostravu. Baník měl v zádech dvě porážky, i tak ale dosáhl na tři body, když díky skvělé desetiminutovce zvítězil 3:1. Liberec v bitvě severu proti jihu přivítal České Budějovice, které po obrození Zlína před zápasem dělilo od poslední příčky tabulky už jen lepší skóre. A nic se na tom nezměnilo ani po jeho konci, Dynamo totiž U Nisy padlo těsně 0:1.

Karviná – Ostrava 1:3

Svěřenci kouče Pavla Hapala chtěli na nedalekou Karvinou vlétnout. Velkou šanci skórovat měl už ve třetí minutě David Buchta, jeho pumelici však dobře zlikvidoval Dominik Holec. V osmé minutě zakončoval z rohu malého vápna Filip Kubala, fantastický Holcův zákrok ale opět znemožnil hostům otevřít gólový účet. Záhy začala hrozit i Karviná. Proti střele Patrika Čavoše z 16. minuty ještě dobře zakročila obrana, avšak s přesně mířenou technickou ranou, kterou o devět minut později vyslal Lukáš Budínský, si už hosté neporadili.

V největších šancích ale opařené hosty ochránil nejdříve Karel Pojezný, který odhlavičkoval míč na brankové čáře a následně fantastický zákrok Jiřího Letáčka proti dělovce Čavoše. V závěru úvodního dějství mohl srovnat Abdullahi Tanko, proti jeho úniku ale skvěle zasáhl Holec.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po změně stran už byl ovšem domácí hrdina krátký na pokus Ewertona, který přesně zakončil vysoký centr na zadní tyči. Hororový nástup Karviné do druhé půle potom stvrdil Buchta, který si na hranici malého vápna narazil s Kubalou a přesnou ranou do levé části branky skóre otočil. Krátce nato zblízka zakončoval Tanko, jenže Holec si s jeho ranou opět poradil.

Po následném rohu ovšem domácí gólman nestačil na tečovanou ránu Buchty, který navýšil ostravské vedení. I nadále pokračovalo utkání ve vysokém tempu, šancí ale ubylo. Poslední nebezpečnou příležitost si vytvořil střídající Matěj Šín, který si naběhl za obranu, gólmana však neprostřelil.

Liberec – České Budějovice 1:0

Slovan neměl daleko k otevření skóre krátce po úvodním hvizdu, když nepřehlednou situaci ve vlastním vápně nevyřešil ideálně Dávid Šípoš, jeden z obránců se nicméně dobře zorientoval a míč odkopl do bezpečí. Slovenský brankář měl pak pořádnou práci až v polovině prvního dějství, kdy hlavičkoval Luka Kulenovič, ten ovšem muže mezi tyčemi nepřekvapil.

Vedení se nakonec ujali hosté. Parádní průnikovku za obranu si našel Jiří Skalák, jehož zakončení nakonec doputovalo až za brankovou čáru. Euforie fanoušků Dynama ale nevydržela dlouho, bývalý hráč Milwallu se totiž nacházel v ofsajdu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po změně stran měl další příležitost hlavičkující Kulenovič, nicméně tentokrát jeho prudký pokus prosvištěl nad břevnem. Napotřetí to už chorvatskému snajprovi vyšlo. Přízemní ránu zpoza vápna si zpracoval a následně se z bezprostřední blízkosti prosadil.

Vedení mohl krátce nato navýšit nově příchozí Denis Višinský, jehož střelu vyrazil hlavou jeden z obránců nad hostující branku. Jihočeši se už poté nedokázali pořádně dostat zpět do hry, a tudíž nezvládli ani srovnat.

Tabulka FORTUNA_LIGY