Sparta má titul: Jak probíhaly oslavy nových mistrů?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vláček na benzince i Kuchta za volantem. Sparťané dorazili na Strahov až v půl třetí ráno
Sparťané měli na oslavy připravené unikátní trička.
Sparťané měli na oslavy připravené unikátní trička.AC Sparta Praha
Několik desítek fanoušků dorazilo v noci k tréninkovému centru na pražském Strahově přivítat fotbalisty Sparty po návratu z Uherského Hradiště, kde Letenští po bezbrankové remíze se Slováckem v předposledním kole nadstavby získali první ligový titul po devíti letech. Hráči po "vítězné" cestě autobusem z moravského města se zastávkou na benzinové pumpě chvíli slavili s příznivci přes uzavřenou vstupní bránu do areálu a pak se vydali na akci do jednoho z podniků v metropoli. Oslavy s fanoušky proběhly v klidu a bez incidentů.

První vlnu oslav absolvovali sparťané hned po závěrečném hvizdu na stadionu v Uherském Hradišti, kde se stovky fanoušků dostaly přímo na hrací plochu. Zhruba ve 23:00 se vydal tým autobusem zpět do Prahy. Ještě před odjezdem usedl za volant útočník Jan Kuchta, který kvůli trestu za žluté karty proti Slovácku nehrál, a hlasitě troubil do rytmu vítězných chorálů.

Velké oslavy propukly ihned po závěrečném hvizdu na trávníku Slovácka.
Velké oslavy propukly ihned po závěrečném hvizdu na trávníku Slovácka.AC Sparta Praha

Během více než tříhodinové cesty domů se sparťané zastavili na benzinové pumpě u Brna, kde bujaře slavili. Vedle mistrovských pokřiků Letenští rozjeli v prodejně "vláček", nakoupili pití a jídlo a poté pokračovali směrem do svého tréninkového centra na Strahově.

Do metropole výprava dorazila zhruba v půl třetí ráno. U areálu na hráče a realizační tým čekalo zhruba šest desítek příznivců, kteří přivítali přijíždějící autobus s novými mistry světlicemi. Autokar vjel za bránu tréninkového centra a hráči pak přes plot pár minut slavili s fanoušky. Společně skandovali pokřiky "Mistři" nebo "Tak jsme první no a co". Příznivci vyvolávali jméno kapitána Ladislava Krejčího mladšího či dánského trenéra Sparty Briana Priskeho. Oslavy se obešly bez incidentů a zásahů policie. Někteří fanoušků zůstali až do rána v Uherském Hradišti a centrem města se do noci rozléhaly vítězné chorály.

Ke stadionu na Letnou, kde se shromáždilo jen několik málo příznivců, se tým po návratu do Prahy vůbec nevydal a vyrazil do uzavřené společnosti. "Na všechny oslavy se těším, budu oslavit dlouho," řekl novinářům s úsměvem Krejčí.

Hlavní oslavy s fanoušky čekají sparťany až v sobotu, kdy po závěrečném kole nadstavby a domácím zápase s Plzní převezmou pohár pro nové šampiony. Letenští coby stále nejúspěšnější český tým historie slaví celkově 37. titul a třináctý od rozdělení federace, ale první od roku 2014.

Vše o sparťanském titulu