Další facka pro Ajax. Z poháru ho vyřadili amatéři ve čtvrté minutě nastaveného času

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další facka pro Ajax. Z poháru ho vyřadili amatéři ve čtvrté minutě nastaveného času

Pieters právě vstřelil gól na 2:0
Pieters právě vstřelil gól na 2:0Profimedia
Katastrofální podzim Ajaxu nemá konce. Amatérský celek De Utrechtse Sportvereniging Hercules se postaral o obrovskou senzaci, když slavný klub vyřadil ve druhém kole KNVB Beker. Pátý celek Eredivisie tak zakončil špatný rok 2023 dalším zklamáním. Na Galgenwaardu, domácím hřišti FC Utrecht, to v divokém zápase dopadlo 3:2 pro domácí. Amatérský klub ze třetí divize vstřelil vítězný gól ve čtvrté minutě nastaveného času.

USV Hercules – Ajax 3:2

Na silně promáčeném hřišti byl v prvních osmdesáti minutách rozdíl v úrovni obou týmů minimální. Amsterdamští se trápili zejména v defenzivě, což se projevilo v 16. minutě. Jordi Paulinho se dokázal prosadit z pravé strany a ideálně dopravil míč k Timu Pietersovi, který ještě v sezoně 2020/21 hrál za Jong FC Utrecht.

Dvaadvacetiletý útočník se také po poločase postaral o gól na 2:0, a to parádní střelou zpoza šestnáctky.

V závěrečné fázi zápasu už domácím zjevně docházely síly. Společnými silami se snažili odolat tlaku Ajaxu, ale i tak museli skousnout dva inkasované góly do vlastní branky. Trefili se Brian Brobbey a Chuba Akpom.

Konec zápasu však přeci jen patřil domácím. Hercules udeřil z jedné z posledních akcí a hrdinou se stal Mats Grotenbreg, který dostal míč za záda hostujícího brankáře.

Úleva po výsledku 3:2
Úleva po výsledku 3:2Profimedia