Ancelotti potvrdil Courtoisův návrat. Zraněními sužovaný brankář bude fit už na Bayern

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ancelotti potvrdil Courtoisův návrat. Zraněními sužovaný brankář bude fit už na Bayern
Thibaut Courtois už trénuje naplno.
Thibaut Courtois už trénuje naplno.Profimedia
Návrat Thibauta Courtoise (31) se blíží. Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) na čtvrteční tiskové konferenci prozradil, že zraněními sužovaný brankář by měl být připraven k zápasu již příští týden. Belgický reprezentant vynechal celou sezonu kvůli operaci předního zkříženého vazu v levém koleni a před měsícem si na tréninku pochroumal pro změnu pravé.

Real se v úterním semifinále Ligy mistrů představí na hřišti Bayernu, následující sobotu se utká v La Lize s Cádizem. Pro oba zápasy už by měl být Courtois připraven. "Je v pořádku. Myslím, že s námi příští týden odcestuje do Mnichova a proti Cádizu bude moci hrát," uvedl Ancelotti.

Byť se loni v létě zdálo, že zraněním dlouholeté opory vyvstane pro Bílý balet zásadní problém, nakonec lídr nejvyšší španělské soutěže brankářskou otázku řešit nemusel. Rozchytal se totiž Andrij Lunin, který si získal Ancelottiho důvěru a stal se jedničkou před Kepou Arrizabalagou zapůjčeným z Chelsea.

Ukrajinský gólman důveru splatil mimo jiné i minulý týden, když chytil dvě penalty v rozstřelu čtvrtfinále LM na hřišti Manchesteru City, a zásadně tak pomohl Realu k postupu mezi nejlepší čtyři týmy milionářské soutěže.

Ancelloti, který pro páteční ligový duel s Realem Sociedad nezařadí do nominace Judea Bellinghama, jehož trápí žaludeční problémy, se na tiskové konferenci vyjádřil i k rozhodnutí trenérského kolegy Xaviho pokračovat na lavičce Barcelony.

"Odvedl v Barceloně velmi dobrou práci," prohlásil italský stratég. "Zná klub velmi dobře a mám pocit, že jeho rozhodnutí zůstat je správné."

Bayern – Real Madrid (úterý 21:00)