Barcelona v závěru El Clásika opět neuhlídala Bellinghama, náskok Realu narostl na 11 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona v závěru El Clásika opět neuhlídala Bellinghama, náskok Realu narostl na 11 bodů
Real Madrid si podmanil El Clásico, Barcelonu porazil 3:2.
Real Madrid si podmanil El Clásico, Barcelonu porazil 3:2.AFP
Real Madrid porazil ve šlágru 32. kola La Ligy Barcelonu 3:2. Katalánci, kteří toužili snížit osmibodový náskok Bílého baletu v čele tabulky, se na půdě odvěkého rivala dostali hned dvakrát do vedení. Pro jejich záměr ovšem neměl pochopení domácí Lucas Vázquez. Zkušený Španěl nejprve v první půli vybojoval penaltu a v 73. minutě bleskově vyrovnal po trefě Fermína Lópeze. Těsně před koncem navíc přihrávkou z pravé strany našel Juda Bellinghama, jenž stejně jako v říjnu rozhodl ligové El Clásico gólem ze závěrečného nastavení.

Real Madrid – Barcelona 3:2

Jako první se na impozantní madridské scéně prosadili už v šesté minutě Blaugranas. Andreas Christensen využil po rohovém kopu chyby Andrije Lunina a hlavou usměrnil míč do odkryté sítě. S bleskovou reakcí málem přispěchal Vinícius Júnior, ve své úvodní šanci však mířil příliš vysoko. Na druhé straně se zase krásně prodral do vápna Lamine Yamal, z úhlu ale Lunina nepřekonal.

Prestižnímu duelu proto dodal druhou porci gólového koření v 18. minutě Vinícius Júnior, který proměnil penaltu po faulu Paua Cubarsího. Před půlhodinou hry málem vrátil Barceloně vedení aktivní Yamal. Mladičký zázrak z La Masie ovšem od přesného zásahu dělily centimetry, když Lunin až na brankové čáře zkrotil jeho chytré zakončení po rohovém kopu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po výměně stran se oba týmy prezentovaly opatrnějším fotbalem a vyložených šancí ubylo. V 69. minutě se ale přece jen skóre měnilo. Další střelu Yamala totiž ukrajinský gólman Realu vyrazil jen k Lópezovi, který jednoduše dorazil míč do brány. Ani tentokrát však vedení Kataláncům nevydrželo dlouho, neboť jen o čtyři minuty později oslovil Vinícius Júnior nízkým centrem Vázqueze, jenž ve stoprocentní šanci nezaváhal.

Následně mohl brazilský křídelník dokonce sám rozhodnout, Marc-André ter Stegen si ovšem prostor u bližší tyče pohlídal. V nastavení už nicméně neměl Němec nárok na suverénní ránu do šibenice z kopačky Bellinghama, který se v bílém dresu prosadil po více než dvou měsících. Real Madrid tak potvrdil výbornou formu a podmanil si El Clásico.

Vázquezovy statistiky proti Barceloně.
Vázquezovy statistiky proti Barceloně.Opta by Stats Perform / AFP

Tabulka La Ligy