Barcelona oslavila druhou výhru v řadě, body na hřišti Alavésu zařídili Lewandowski a Gündogan

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona oslavila druhou výhru v řadě, body na hřišti Alavésu zařídili Lewandowski a Gündogan
Lewandowski otevřel skóre zápasu.
Lewandowski otevřel skóre zápasu.AFP
Hráči Barcelony zvítězili ve 23. kole La Ligy na půdě Alavésu 3:1. Po nepřesvědčivém úvodu se nakonec vedení dočkali domácí po spolupráci Ilkaye Gündogana (33) a Roberta Lewandovského (35), kteří spolu řádili už před více než 10 lety v dresu BVB a nastoupili bok po boku také ve finále Ligy mistrů 2013. Úspěch ze shledání dvou starých známých, jejichž cesty se na devět let oddělily, sklízí Blaugranas až v novém roce, kdy se spolupodíleli už na třech přesných brankách. Domácí nedosáhli ani na bod navzdory početní převaze, v níž hráli od 72. minuty.

Alavés – Barcelona 1:3

Alavés začal utkání dvěma nakopávanými balony na pravé křídlo a v obou případech z toho mohlo být pořádné nebezpečí. Napoprvé domácí zastavil zvednutý praporek čárového rozhodčího, napodruhé zase na poslední chvíli centr před Samuem Omorodionem do zámezí uklidil jeden z obránců.

Vedení se ovšem ujali Blaugranas, když průnikovku Gündogana lobem zakončil Lewandowski. Hubený náskok zachránil 10 minut před koncem prvního dějství Iňaki Peňa, když se nenechal překonat hlavičkou úplně volného Jona Guridiho. V závěru prvního dějství mohl vyrovnat Omorodion, jenže z voleje těsně minul levou tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Krátce po změně stran mohli domácí těžit z aktivity Álexe Soly, jenže zakončení celé akce se Luisovi Riojovi hrubě nepovedlo. Zanedlouho přišlo v platnost známé přísloví: "Nedáš, dostaneš", protože vedení zvýšil Gündogan. Netrvalo dlouho a náskok byl opět jednogólový, jelikož Omorodion se konečně dočkal přesné trefy v utkání, když hlavou překonal Peňu.

Po přibližně hodině hry však opět z pozice střídajícího hráče úřadoval Vitor Roque, jehož přítomnost na hřišti neměla dlouhého trvání, poněvadž po první zbytečné žluté kartě přišla i druhá, tentokrát velmi přísná, až kontroverzní, která předčasně ukončila jeho účinkování v zápase.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Další výsledky La Ligy

Tabulka La Ligy