Xavi chválí premiérového střelce Roqueho, ale vrásky mu přidělalo další zranění

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Xavi chválí premiérového střelce Roqueho, ale vrásky mu přidělalo další zranění

Roque rozhodl prvním gólem za Barcelonu zápas s Osasunou.
Roque rozhodl prvním gólem za Barcelonu zápas s Osasunou.Profimedia
První gól Vitora Roqueho (18) v Evropě vynesl Barceloně čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů La Ligy. Trenér Xavi (44) chválil přínos mladého brazilského útočníka pro tým a logicky byl potěšen i výhrou Blaugranas nad Osasunou 1:0. Vrásky mu naopak přidělalo zranění dalšího forvarda Ferrana Torrese (23).

Zápas pro Torrese skončil už po pěti minutách, když si poranil pravý stehenní sval. "Nemohlo se to stát v horší chvíli. Je z toho smutný. Byl ve skvělé formě, psychicky silný. Náročný zápasový program, hlavně hodně cestování během ledna, má na jeho zranění velký podíl," poznamenal trenér Barcelony.

Třiadvacetiletý španělský útočník nastřílel v lednu v osmi zápasech pět gólů, přičemž zazářil zejména v ligovém utkání na hřišti Betisu, kdy se na výhře 4:2 podílel hattrickem a asistencí.

Pro Xaviho byl středeční zápas prvním od oznámení, že po konci sezony v klubu skončí. Jeho tým se ve středu rehabilitoval za krach 3:5 s Villarealem a výkonem trenéra potěšil. "V útoku i v obraně jsme byli mnohem lepší než proti Villarealu, tým po porážce dobře zareagoval, to je důležité. Ale v naší hře je stále co zlepšovat. Je potřeba, abychom hráli rychleji s míčem," řekl trenér.

Radost mu udělal i Roqueho premiérový gól. Na hřiště se Brazilec dostal v 62. minutě a už o několik vteřin později zakončil hlavou centr João Cancela: "Jeho gól je jedním z největších pozitiv. Jsem za něj rád, protože v jiných zápasech měl šance, ale nespadlo mu to tam. Dostává se do gólových příležitostí a tvrdě pracuje pro tým,  gól mu zvedne sebevědomí," dodal Xavi.

Barcelona – Osasuna 1:0