Bellingham hrdinou prvního El Clásica sezony, Barcelonu sestřelil dvěma góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bellingham hrdinou prvního El Clásica sezony, Barcelonu sestřelil dvěma góly

Aktualizováno
Jude Bellingham je novým miláčkem fans Realu.
Jude Bellingham je novým miláčkem fans Realu.Profimedia
Fotbalisté Barcelony prohráli v utkání 11. kola La Ligy na olympijském stadionu s Realem Madrid 1:2. První důležitý moment nabídla již šestá minuta, v níž kolaps obrany potrestal Ilkay Gündogan (33), který se v dresu Blaugranas prosadil poprvé po svém letním příchodu z Anglie. Po hodině hry se ovšem probudil jiný bývalý hráč Dortmundu, Jude Bellingham (20). Anglický zázrak nejprve po hodině hry vyrovnal náramnou dalekonosnou střelou a v nastavení volejem mezi nohy rozhodl o výhře Bílého baletu. Ten se tak vrátil do čela tabulky.

Barcelona – Real Madrid 1:2

Barcelona na velkého rivala vyrukovala netradičně se třemi stopery a tento tah se trenéru Xavimu začal vyplácet už po šesti minutách hry. Fatálního zaváhání defenzivy Realu využil Gündogan, jenž se zničehonic objevil sám před Kepou Arrizabalagou a poslal míč po zemi do sítě.

Krátce nato měl na kopačce druhý gól domácích Fermín López, jenž však orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Zbytek první půle příliš fotbalové krásy na Estadio Olímpico divákům nenabídl, a Katalánci tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ten mohli Xaviho svěřenci navýšit pár minut po poločasové pauze. Hlavička Iňiga Martíneze ovšem skončila na tyči a následnou dorážku Ronalda Araúja reflexivně vytěsnil Arrizabalaga. Problémy defenzivě Bílého baletu dělal zejména Joao Cancelo, jenž po jednom z nebezpečných průniků po pravé straně tečovanou ranou minul. A tak si vzal slovo na druhé straně Bellingham.

Tomu domácí dopřáli čas a prostor pro zakončení zpoza vápna a mladý Angličan dělovkou do pravé šibenice srovnal. Stejný hráč se v nastaveném čase po centru Daniho Carvajala a doteku Luky Modriče zjevil osamocený před Marc-André ter Stegenem a lehkou tečí mezi nohy německého gólmana rozhodl o triumfu Bílého baletu.

Bellingham byl hrdinou utkání.
Bellingham byl hrdinou utkání.Opta by Stats Perform

Další výsledky La Ligy