Bilbao rozohnilo zranění klíčového stopera. Otloukánek z Almeríe padl rozdílem třídy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bilbao rozohnilo zranění klíčového stopera. Otloukánek z Almeríe padl rozdílem třídy

Bilbao nemělo s Almeríí problém, zvítězilo 3:0.
Bilbao nemělo s Almeríí problém, zvítězilo 3:0.AFP
Bilbao porazilo v předehrávce devátého kola La Ligy Almeríi 3:0. O úspěchu rozhodli domácí už v 10. minutě, kdy jejich premiérové zakončení mezi tři tyče proměnil v rozhodující trefu Gorka Guruzeta. V tu chvíli již nebyl na trávníku zkušený stoper Yeray Álvarez, jenž musel střídat po ošklivém pádu. Domácí si jednoznačnou výhrou upevnili pozici v horní části tabulky, Andalusané naopak zůstali na dně tabulky.

Bilbao – Almería 3:0

Příznivci Basků se radovali z úvodní trefy po pohledné akci v 10. minutě, kdy se po centru z levé strany prosadil střelou na zadní tyč Guruzeta. Po půlhodině hry měl šanci zdvojnásobit náskok Oihan Sancet, jeho pokus ale těsně minul zařízení. Záhy to byl právě španělský záložník, který padl k zemi v pokutovém území.

Přestože se jednalo o velmi kontroverzní kontakt volající po penaltě, celé situaci předcházelo postavení mimo hru. V nastaveném čase úvodního dějství se Luís Maximiano předvedl proti nebezpečnému pokusu po kvalitně sehraném signálu od rohového praporku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po návratu na hrací pažit téměř přišlo vyrovnání Almeriensistas. Po zajímavém centru ze standardní situace sledovali příznivci Los Leones míč se strachem v očích. Teč, které se domácí obávali, však nepřišla a pokračovalo se odkopem od branky. Pár minut po hodině hry se ocitl v příležitosti naprosto osamocený Dani García a nasměroval balon tak, že rozvlnil síť.

Pro defenzivně orientovaného záložníka se jednalo o premiérový zásah v dresu Basků, přestože odstartoval již šestou sezonu v tomto celku. V 81. minutě přidal kosmetickou úpravu výsledku Sancet, který úspěšně využil zmatku v pokutovém území a poslal míč do odkryté sítě.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport