Bílý balet ofenzivním galapředstavením setřásl nečekaného konkurenta v boji o titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bílý balet ofenzivním galapředstavením setřásl nečekaného konkurenta v boji o titul

Rodgrygo a Vinícius Junior nastříleli dva ze čtyř gólů Realu.
Rodgrygo a Vinícius Junior nastříleli dva ze čtyř gólů Realu.AFP
Real Madrid porazil ve šlágru 24. kole La Ligy tabulkového rivala z Girony 4:0. Jako první se prosadil Vinícius Júnior, jenž se svou dalekonosnou střelou uspěl po pouhých šesti minutách hry. Brazilský útočník pak svůj zápis v duelu rozšířil o dvě asistence, přičemž ve 35. minutě těžil z jeho umění Jude Bellingham. Mladý Angličan navíc po změně stran přidal ještě jednu přesnou trefu a svým 16. gólem v ročníku se osamostatnil na čele tabulky střelců. Bílý balet zároveň navýšil náskok na soupeře na rozdíl pěti bodů.

Real Madrid – Girona 4:0

Tempo utkání ale začal udávat Bílý balet. V šesté minutě se k překvapení všech prosadil z poměrně velké vzdálenosti Vinícius Júnior. Jeho dělovka prosvištěla s odrazem od pravé tyče do brány. Na Santiago Bernabéu podruhé zavládlo napětí ve 22. minutě, kdy Juanpe fauloval jednoho z útočících hráčů a ve hře byla i penalta. Ta se ale nakonec nekopala, jelikož obránce hostů zatáhl za záchrannou brzdu ještě před pokutovým územím.

Gironistes to jako varování před ofenzivní silou Los Galacticos nevzali vážně a potrestal je za to Bellingham. Ten ve 35. minutě pláchnul po skvělé přihrávce obraně a po kličce před brankářem už na něj čekala jen prázdná brána. Ani po změně stran nešla na Los Blancos znát únava, naopak s přibývajícím časem rostla jejich chuť. V 54. minutě se dostal k odraženému míči v pokutovém území hostů Bellingham a bylo zajímavé pozorovat, s jakou vervou si došel pro svůj druhý gól v zápase.

Pro Gironu si přichystal další tvrdý direkt v podobě branky Rodrygo, jenž dal alespoň na chvíli zapomenout na koncertující dvojici z předchozích minut. V 90. minutě v pokutovém území zbytečně fauloval Yan Couto a hlavní sudí odpískal penaltu. Její exekuci si vzal na starost Joselu, trefil ale jen levou tyč. Real Madrid si tak pohodlným vítězstvím vybudoval na čele tabulky důležitý náskok.

Tabulka La Ligy