Bitvu o Madrid si podmanil Morata. Sociedad ovládl přestřelku, Las Palmas poprvé slaví

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bitvu o Madrid si podmanil Morata. Sociedad ovládl přestřelku, Las Palmas poprvé slaví

Aktualizováno
Álvaro Morata se proti Realu trefil hned dvakrát.
Álvaro Morata se proti Realu trefil hned dvakrát.AFP
Atlético Madrid ovládlo derby s Realem 3:1. Diváci na Estadio Metropolitano nečekali na úvodní branku dlouho, hned ve čtvrté minutě uplatnil své centimetry přesně hlavičkující Álvaro Morata, jenž si svůj počin zopakoval i na startu druhé půle. Drtivou dominanci Rojiblancos ve vápně soupeře potvrdil ještě Antoine Griezmann, který se rovněž trefil ze vzduchu a zároveň zaznamenal první trefu v konfrontaci s Bílým baletem po svém návratu z Barcelony. V dalších zápasech šestého kola La Ligy přestřílel Real Sociedad doma Getafe 4:3 a Vallecano remizovalo s Villarrealem 1:1. Na první výhru po návratu mezi elitu dosáhlo Las Palmas.

Atlético Madrid – Real Madrid 3:1

Los Colchoneros byli za aktivní vstup do zápasu odměněni ve čtvrté minutě, kdy Samuel Lino posadil přesný centr na hlavu Moraty, jenž stoprocentní šancí nepohrdl a otevřel skóre. Po čtvrthodině hry udeřili domácí znovu a také tentokrát ze vzduchu. Saúl Ňíguez našel před bránou úplně volného Griezmanna, na jehož skvěle umístěnou hlavičku neměl Kepa Arrizabalaga nárok. V bílém dresu se k první výrazné šanci dostal až ve 30. minutě Eduardo Camavinga.

Tečovaná rána dvacetiletého Francouze ale prosvištěla těsně nad břevnem. Na druhé straně pak mohl zvýšit náskok Atlétika po dalším rychlém protiútoku Ňíguez, avšak Arrizabalaga jeho přízemní pokus vyrazil. Krátce nato se prvního zásahu dočkal také Real. Toni Kroos si šikovně nachystal míč ke střele a zpoza vápna ho uklidil do dolního růžku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Jen pár desítek vteřin po změně stran ovšem vrátil modročerveným dvoubrankový náskok Morata, který při gólové hlavičce opět těžil z nedůrazu obrany Bílého baletu. Další ránu Pusinkám málem zasadil jak jinak než hlavou po rohovém kopu Mario Hermoso. Domácímu stoperovi však chybělo potřebné štěstí, když orazítkoval jen horní tyč. Jiskřičku naděje mohl pro Los Blancos vykřesat v 78. minutě Brahim Díaz, jenže s jeho ránou směřující pod břevno si Jan Oblak poradil.

Real Sociedad – Getafe 4:3

Gólovou divočinu v San Sebastianu odšpuntoval a skvělou formu tak už ve druhé minutě potvrdil domácí křídelník Takefusa Kubo. Na jehož trefu však hosté v závěru poločasu odpověděli a ještě před pauzou skóre otočili. Domácí to ale nepoložilo a po změně stran strhli zápas na svou stranu. Dvěma góly se prezentoval Mikel Oyarzabal a prosadil se také Brais Méndez. Španělský záložník tak ideálně zakončil vydařený týden, během kterého se prosadil i v Lize mistrů při remíze s Interem.

Vallecano – Villarreal 1:1

Oba soupeři se prosadili krátce po sobě. Skóre otevřel brankou v 15. minutě Alexander Sörloth, na nějž odpověděl jen o chvíli později po bleskové akci Kike Pérez. Hosté tak po prohraném utkání s Panathinaikosem v Evropské lize nezvítězili i kvůli vyloučení Alberta Morena ani ve španělské nejvyšší soutěži, v níž se nacházejí až tři body za Madriďany.

Betis – Cádiz 1:1

Piráti sice přijeli do Sevilly jako outsider, ale zásluhou Chrise Ramose, jenž se prosadil v 41. minutě, se dostali do vedení. Domácí měli po většinu utkání střeleckou převahu a v 60. minutě se ji podařilo zužitkovat, když srovnal Guido Rodríguez. Oba celky tak zůstaly sousedy v tabulce i po andaluském derby.

Las Palmas – Granada 1:0

Duel dvou týmů ze spodních pater tabulky přinesl domácím řadu nepříjemných momentů. V prvním poločase byl totiž kvůli ofsajdovému postavení odvolán gól Muniru El Haddadimu, v tom druhém byl zase po druhé žluté kartě vyloučen Mika Marmol. Tým z Kanárských ostrovů však nepřízeň osudu nepoložila a utkání gólem Kiriana z druhé minuty nastavení nakonec přece jen převrátil na svoji stranu. Utkání dvou trápících se nováčku tak nakonec ovládlo Las Palmas, které si připsalo první tři body do tabulky.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport