Girona si pro důležité body došla v úplném závěru, Celta Vigo s Vallecanem bez branek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Girona si pro důležité body došla v úplném závěru, Celta Vigo s Vallecanem bez branek

Aktualizováno
Girona si pro výhru došla v závěru.
Girona si pro výhru došla v závěru.AFP
Fotbalisté Girony porazili ve 30. kole La Ligy Real Betis 3:2 a potvrdili svou sílu na vlastním stadionu, kde prohráli v této sezoně pouze s Realem Madrid. Dvěma góly se v utkání blýskl domácí Arťom Dovbyk (26), jenž v uplynulé reprezentační přestávce dotáhl Ukrajinu na letní mistrovství Evropy. Na oba jeho zásahy však dokázal odpovědět zkušený Willian José (32), a tak musel v závěrečném nastavení přispěchat s rozhodnutím Cristhian Stuani (37). Manko Gironistes na druhou Barcelonu tedy zůstalo pouze dvoubodové, naopak klub z Andalusie prohrál počtvrté za sebou.

Celta Vigo – Vallecano 0:0

Úvod zápasu patřil více hráčům Viga. Ti si za podpory fanoušků vytvořili optický tlak. Postupem času se ovšem hra vyrovnávala. Po půl hodině zápasu se na hranici vápna uvolnil Iago Aspas, vystřelil ale hodně mimo bránu. Ve 37. minutě měl obrovskou šanci Larsen, jenže jeho hlavička nejdříve orazítkovala pravou tyč a následně vytáhl skvělý zákrok Stole Dimitrievski.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po změně stran si první šanci vytvořilo Rayo, Alfonso Espino však svůj pokus poslal pouze do náruče Vicenta Guaita. V 67. minutě už Jailson slavil gól, jeho radost ovšem byla předčasná, jelikož jeden z jeho spoluhráčů předtím fauloval a rozhodčí branku neuznal.

V 79. minutě mohl po krásném centru Aspase rozhodnout Renato Tapia, hlavičkou však poslal míč těsně vedle pravé tyče. V poslední minutě zápasu měli hosté obrovské štěstí, jelikož Carles Pérez nastřelil břevno.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Girona – Betis 3:2

Ani jeden z týmů se v úvodu nedokázal propracovat k brankové příležitosti, naopak se na obou stranách hřiště kupily chyby v rozehrávce a fauly. To se změnilo až ve 33. minutě, kdy Arťom Dovbyk hlavou těsně minul branku.

Při celé situaci však videorozhodčí objevil hru rukou hostujícího obránce, a Girona tak získala výhodu v podobě penalty, kterou suverénně proměnil sám ukrajinský útočník.

Těsně před koncem první půle si však připsal přesný zásah Willian José, který vystihl špatnou rozehrávku domácí obrany a střelou z dálky překonal vysoko postaveného Paula Gazzanigu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Střelec vyrovnávací branky o sobě dal vědět i krátce po startu druhého poločasu, na hranici vápna se dostal ke střele na zadní tyč, tam však byl připravený Gazzaniga. Poté se znovu oba týmy utišily a dopředu toho moc nepředvedly.

V 65. minutě však krásně provedený protiútok zakončil Dovbyk přesnou ranou za záda bezmocného Ruie Silvy. V 76. minutě však velkého zaváhání jednoho z obránců využil Willian José a sám před brankářem nikým neatakovaný znovu srovnal stav utkání.

Až v nastaveném čase rozhodl zápas ve prospěch Girony střídající Stuani (37), který zblízka nadvakrát dokázal procpat míč do sítě.

Alavés – Real Sociedad 0:1

Dominantně hrající mužstvo ze San Sebastiánu se v baskickém derby dlouho trápilo ve finální fázi, a tak si pomohlo standardní situací. Centr od rohového praporku usměrnil hlavou za záda gólmana mladý stoper Jon Pacheco a první trefou na seniorské úrovni vystřelil favoritovi tři body. Ten si díky tomu upevnil šestou příčku zajišťující Konferenční ligu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka La Ligy