Girona veze tři body z Viga a je znovu první, na třetí místo se vyhouplo Atlético

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Girona veze tři body z Viga a je znovu první, na třetí místo se vyhouplo Atlético
Aktualizováno
O výhře Girony nad Celtou Vigo rozhodl jediným gólem utkání  Portu.
O výhře Girony nad Celtou Vigo rozhodl jediným gólem utkání Portu.Profimedia
Girona vyhrála ve 22. kole La Ligy ve Vigu 1:0 a posunula se zpět na první místo tabulky před Real Madrid, o jejím vítězství rozhodl po skvěle sehraném protiútoku útočník Portu. Mizerná koncovka domácích nepotěšila Rafaela Beníteze, po jehož rezignaci volají fanoušci po nedávných dvou porážkách s Realem Sociedad. Atlético si poradilo s Valencií 2:0, což jej díky ztrátám Barcelony a Bilbaa posunulo až na třetí místo tabulky. V utkání Cádizu s Bilbaem diváci branku neviděli, remízou skončil i duel Sevilly s Osasunou.

Celta Vigo – Girona 0:1

Gironistes v úvodu dle očekávání dominovali a hned dvakrát prověřil Vicenteho Guaitu nejlepší střelec Katalánců Arťom Dovbyk, nicméně zkušený brankář obě jeho zakončení hlavou zlikvidoval. Své kvality musel zanedlouho předvést i Paulo Gazzaniga proti prudké přízemní střele Óscara Minguezy. Skóre ovšem přece jen otevřeli hosté. Po rychlém protiútoku si parádně naběhl Portu, jenž Guaitu překonal střelou na bližší tyč.

Argentinský gólman měl ale také plné ruce práce. Napřed zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Jörgena Strand Larsena a poté samostatný únik Anastasiose Douvikase. Po změně stran měly náznaky příležitostí oba týmy, jenže většinou byla kamenem úrazu finální přihrávka. Ke konci už si Gironistes vedení zkušeně pohlídali i proti čerstvým ofenzivním posilám, které na hřiště vyslal o místo bojující Benítez.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Atl. Madrid – Valencia 2:0

Los Colchoneros si při čtvrté soutěžní výhře v řadě rozdělili branky do obou poločasů, když na trefu Samuela Lina navázal po změně stran Memphis Depay. Zároveň modročervení opět potvrdili skvělou formu na vlastní půdě, kde od startu sezony nepoznali přemožitele. Netopýři naopak odletěli domů s prázdnou, čímž skončila jejich pětizápasová série v lize bez porážky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Cádiz – Ath. Bilbao 0:0

Baskové rozhodně nepotvrzovali roli favorita. Přestože drželi míč na kopačkách více právě oni, nebezpečnější v zakončení byl soupeř vedený nově jmenovaným trenérem Mauriciem Pellegrinem. Ani jeho přítomnost na lavičce ale nedokázala zlomit dlouhou sérii Pirátů bez vítězství v nejvyšší španělské soutěži, která čítá již 18 utkání.

Sevilla – Osasuna 1:1

Sevilla předvedla další nevýrazný výkon a "odměnou" jí je remíza s Osasunou. Světlou výjimkou v představení domácích byl výkon Isaaca Romera, jenž se v A-týmu Andalusanů představil teprve popáté, avšak ve 24. minutě zaznamenal již svůj čtvrtý gól. Jeho krásná individuální akce ale plný bodový zisk nepřinesla, jelikož po změně stran srovnal elitní kanonýr hostů Ante Budimir, který se radoval už z 10. ligové branky v sezoně.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport