Čtrnáct let, 25 trofejí a konec. Karim Benzema neprodlouží v Realu Madrid smlouvu, odejde po 14 letech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bolestivý odchod pro Real: Benzema neprodlouží smlouvu, míří do Saúdské Arábie
Benzema strávil v Realu Madrid 14 sezon.
Benzema strávil v Realu Madrid 14 sezon.
@realmadriden
Karim Benzema (35) v uplynulých letech táhl Real Madrid svými góly, během 14 sezon s ním vyhrál 25 trofejí. Od příští sezony si ovšem Bílý balet bude muset najít jiného střelce. Francouzský útočník neprodlouží končící smlouvu, španělský klub to oznámil v oficiálním prohlášení. Pětinásobný vítěz Ligy mistrů má namířeno Saúdské Arábie.

O nové smlouvě pro bývalého francouzského reprezentanta se mluvilo řadu měsíců a dlouho to vypadalo, že podpis kontraktu je jen otázkou času. Nakonec k němu nedojde a hlavním důvodem je podle všeho saúdskoarabský Al-Ittihad, který Benzemovi nabízí dohodu s ročním platem 100 milionů eur (2,4 miliardy korun).

"Real Madrid se s naším kapitánem Karimem Benzemou dohodl na ukončení báječného a nezapomenutelného období. Real Madrid by rád vyjádřil obrovskou vděčnost osobnosti, která se už nyní zařadila mezi největší legendy našeho klubu," stojí v prohlášení Bílého baletu.

Benzema je odchovancem Lyonu, do Realu přišel před 14 lety. Celkem zde odehrál 647 zápasů (pátý v historickém pořadí) a s 353 brankami je druhým nejlepším střelcem historie Bílého baletu. Se spoluhráči vybojoval 25 trofejí včetně pěti "ušatých" pohárů za triumf v Lize mistrů a čtyř španělských titulů.

Kabina Realu Madrid v nadcházejících týdnech projde mohutnou obměnou, vedle Benzemy z ní odejdou i Marco Asensio, Eden Hazard a Mariano Díaz. Nový kontrakt stále nepodepsal Luka Modrič, naopak na dalších 12 měsíců se Realu zaváže Toni Kroos.