Předposlední Granada vzdorovala marně, Atlético se opět mohlo spolehnout na Moratu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Předposlední Granada vzdorovala marně, Atlético se opět mohlo spolehnout na Moratu

Álvaro Morata rozhodl o zisku tří bodů pro Atlético.
Álvaro Morata rozhodl o zisku tří bodů pro Atlético.AFP
Atlético Madrid zvítězilo v 21. kole LaLigy na hřišti předposlední Granady 1:0. Nováček soutěže nepouštěl favorita do velkého množství příležitostí a až do 55. minuty držel bezbrankový stav. Poté však Álvaro Morata potvrdil roli kanonýra a hlavou rozhodl o zisku tří bodů pro svůj celek. Španělský střelec tak navázal na úvodní setkání těchto týmů z letošní sezony, kdy Atléti i zásluhou jeho trefy rovněž zvítězili.

Granada –⁠⁠⁠⁠⁠ Atl. Madrid 0:1

Granada se po návratu mezi španělskou elitu stále nemohla vyhrabat z výsledkového trápení. Z 20 ligových kol vyhrála jen dvakrát a před utkáním s Atlétikem se stále topila na předposlední příčce. Los Colchoneros naopak vstupovali do zápasu nabuzení po osmifinálovém duelu v Copa del Rey, ve kterém porazili v prodloužení Real Madrid. Na hřištích soupeřů se jim ovšem v poslední době příliš nedařilo, o čemž svědčily čtyři ligové prohry v řadě.

Od úvodních minut se hrálo především mezi šestnáctkami a nebylo k vidění mnoho velkých šancí. Na první střelu, jež mířila mezi tři tyče, si museli diváci počkat do 31. minuty. Postaral se o ni Rodrigo Riquelme, jenž dokázal projít přes několik obránců do dobré pozice, z níž ale vyslal pokus, který skončil pouze v náručí gólmana týmu z Granady. V závěru poločasu vypálil na druhé straně hřiště Gerard Gumbau, jeho projektil ovšem těsně minul pravou tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Do druhého dějství vstoupili svěřenci Diega Simeoneho aktivněji. V 50. minutě musel Augusto Batalla likvidovat nebezpečnou střelu z hranice malého vápna, o kterou se postaral Samuel Lino. O chvíli později už byl argentinský gólman bezmocný. Antoine Griezmann našel centrem z pravé strany Moratu a španělský útočník poslal hlavičku k levé tyči. V 78. minutě byli Andalusané blízko vyrovnání, na brankové čáře ale Axel Witsel hlavou skvěle zastoupil Jana Oblaka.

Tabulka La Ligy