Barcelona dál kráčí za španělským titulem. Obranu Elche rozebral Lewandowski

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona dál kráčí za španělským titulem. Obranu Elche rozebral Lewandowski

Aktualizováno
V dresu Barcelony se trefili i Ferrán Torres a Ansu Fati.
V dresu Barcelony se trefili i Ferrán Torres a Ansu Fati.AFP
Fotbalisté Barcelony uspěli ve 27. kole La Ligy na půdě posledního Elche 4:0 a zvýšili svůj náskok v čele soutěže na 15 bodů. Vítěznou trefu zařídil díky šťastné střele dvougólový Robert Lewandowski (34), který v ročníku zaznamenal již 17 branek. Hráči Girony zvládli katalánský souboj, v němž porazili Espaňol na vlastní půdě 2:1. Vítězný gól vstřelil v 88. minutě uruguayský útočník Cristhian Stuani (36), který byl v tu chvíli na hřišti jen pár minut. Sudí v zápase mimo jiné udělil dvě červené karty.

Girona – Espaňol 2:1

Gironistes byli po celé utkání lepší týmem, čehož využil v 53. minutě úvodní trefou velký talent španělského fotbalu Arnau Martínez. Hosté sice dokázali srovnat, v závěru ovšem darovali domácím penaltu, kterou proměnil zkušený Cristhian Stuani. Bíločervení tak po dvoutýdenním odpočinku zlomili sérii tří zápasů bez výhry. Naopak hosté prohráli již čtvrté střetnutí v řadě a po odehrání kompletního kola mohou spadnout až do sestupového pásma.

Bídná forma Espaňolu...
Bídná forma Espaňolu...Livesport

Bilbao – Getafe 0:0

Největší šance v první půli měli obránci. Na obou stranách se jednalo o hlavičku po rohovém kopu, kterou následně v klidu zlikvidovali muži mezi třemi tyčemi. Týmy se tak musely spokojit s dělbou bodů, jež pro Bilbao znamenala, že z posledních šesti ligových duelů hraných na elektrizujícím Estadio San Mamés vyhrálo pouze jediný.

Cádiz – Sevilla 0:2

Sevilla si odvezla z Cádizu výhru 2:0. Zápas rozhodl krátce po pauze Lucas Ocampos, jenž si po lednovém návratu z Ajaxu opět plně navykl na španělské podmínky a skóroval ve druhém ligovém utkání z posledních tří. Nový kouč José Luis Mendilibar tak na lavičce hostů zažil velmi příjemnou premiéru. Rojiblancos se pod jeho taktovkou dočkali prvního ligového venkovního triumfu od loňského října a vzdálili se sestupovým vodám na pět bodů. 

Elche – Barcelona 0:4

Barca dosud v lize vstřelila 49 branek a byla natěšená si tuto statistiku proti nejhorší obraně soutěže ještě vylepšit. Úvodní minuty však neodpovídaly tomu, že se střetl lídr s posledním. Barcelona se jen těžko probojovávala do blízkosti soupeřova vápna a Elche jí bylo vyrovnaným sokem.

První šance se Blaugranas dočkali až ve 20. minutě, hned z ní ovšem vstřelili gól. Po přímém kopu se míč z hlavy Ronalda Araúja dostal k Lewandovskému, jenž jej šťastně kopl do své stojné nohy, od které se odrazil přesně k levé tyči. Trefa polského reprezentanta Barcu ukolébala a za další se nikterak nehnala. Až ve 43. minutě mohl zvýšit na rozdíl dvou branek opět Lewandowski, jenže hlavičku namířil nad břevno.

Pojišťovací trefu Katalánců tak vstřelil až v 56. minutě Ansu Fati, jenž přebral míč na polovině hřiště a dovedl jej až za záda bezmocného Édgara Badíi. O 10 minut později už to bylo pro Xaviho svěřence o tři góly. Gavi v souboji s obráncem vydoloval balon pro Lewandovského, který si ve vápně našel prostor pro prudkou ránu, jíž propálil domácího brankáře. Rozsypané defenzivy Elche využil poté i Ferrán Torres, jenž z hranice vápna skóroval střelou k levé tyči, a uzavřel tak gólový účet utkání.

Tabulka LaLigy
Tabulka LaLigyLivesport