Alavés druhou ligovou výhrou v řadě zavařil krizitovanému trenérovi Cádizu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alavés druhou ligovou výhrou v řadě zavařil krizitovanému trenérovi Cádizu

Luis Rioja byl jediným střelcem zápasu.
Luis Rioja byl jediným střelcem zápasu.Oto Blaschke
Deportivo Alavés ve 21. kole La Ligy přehrálo doma Cádiz 1:0, a udělalo tak další posun vzhůru tabulkou. Jediným úspěšným střelcem střetnutí se stal Luis Rioja (30), který chvíli po pauze proměnil nařízenou penaltu. Potvrdilo se tak, že se Baskům v novém roce daří, neboť zatím v lize ještě neprohráli a zároveň poprvé od roku 2021 porazili Žlutou ponorku, se kterou neměli v posledních letech pozitivní bilanci. Naopak pro hosty to byl již 17. ligový duel bez vítězství, což určitě neprospělo trenérovi Sergiovi, u něhož se začalo hlasitě spekulovat o vyhazovu.

Alavés – Cádiz 1:0

A ani tentokrát hosté nezačali ideálně a už ve třetí minutě mohli prohrávat, Jon Guridi ovšem z voleje v pokutovém území napálil jen břevno. Postupem času se ale Cádiz začal dostávat do hry a dokonce hrozil více než jeho soupeř, žádná střela však neměla gólové parametry. Nakonec diváci v prvním poločase sledovali vyrovnanou bitvu z obou stran, která branky nenabídla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Šest minut po startu druhé půle rozjásal domácí tribuny Rioja, jenž střelou doprostřed proměnil pokutový kop, kterému předcházel faul Ivána Aleja v pokutovém území. Piráty obdržený gól příliš nenakopl, a stále tak byli hráči v modro-bílých dresech aktivnější na míči.

Do ofenzivních akcí se ovšem příliš nehnali a spíše si drželi jednogólový náskok. Ten nakonec uhájili až do závěrečného hvizdu, přičemž trápící se hosté po změně stran ani jednou nevystřelili mezi tři tyče.

Tabulka La Ligy