Už 22 zranění. Barcelonu nadále trápí marodka, delší dobu mají chybět De Jong i Pedri

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Už 22 zranění. Barcelonu nadále trápí marodka, delší dobu mají chybět De Jong i Pedri
Frankie de Jong se zranil v zápase s Bilbaem.
Frankie de Jong se zranil v zápase s Bilbaem.AFP
Barcelona včera pouze remizovala na půdě Athleticu, čímž zřejmě definitivně přišla o šanci, aby se zapojila do boje o titul, navíc ztratila Frenkieho de Jonga (26) a Pedriho (21). Zmíněná dvojice kvůli zdravotním potížím střídala ještě před přestávkou a podle Xaviho (44) se jedná o vážnější problémy. Jasno bude po podrobných vyšetřeních.

Katalánský velkoklub cestoval do Bilbaa s vědomím, že jestli chce ještě reálně pomýšlet na obhajobu titulu, potřebuje zvítězit, odvezl si ale jenom bod za bezgólovou remízu.

Ještě horší zprávou jsou však pro Barcelonu zranění Frenkieho de Jonga a Pedriho. První jmenovaný odstoupil po necelé půlhodině s pochroumaným kotníkem, zatímco jeho spoluhráče ze středu pole před odchodem do kabin pro změnu zradil stehenní sval.

"Uvidíme zítra, ale nevypadá to dobře," řekl Xavi po nedělním utkání. "Dokážu si představit, že budou chybět několik zápasů. Jsme z toho smutní," přidal bývalý záložník.

De Jong se zranil při dopadu ze souboje s Unaiem Gómezem, potíže má přitom se stejným kotníkem, jenž ho na dva měsíce vyřadil již na podzim. Vážnějšímu zranění nizozemského záložníka napovídá i skutečnost, že nebyl schopný odejít po svých. Ještě do přestávky opustil hřiště v slzách Pedri, pro něhož jde dokonce o třetí zdravotní problém v ročníku.

Poslední výsledky Barcelony.
Poslední výsledky Barcelony.Livesport

Blaugranas nyní čekají na výsledky podrobných vyšetření, je ale velmi pravděpodobné, že oba jmenovaní nebudou k dispozici na odvetu osmifinále Ligy mistrů s Neapolí, která je na programu příští týden. Barcelona na Apeninském poloostrově remizovala 1:1.

Barcelonu v letošní sezoně trápí zranění opakovaně, celkem jich do této chvíle musela řešit 22, mimo hru bylo 15 různých hráčů. Do zbytku ročníku už nezasáhnou dlouhodobě absentující Gavi (přetržený přední zkřížený vaz v koleni) a Alejandro Baldé (stehenní sval).

Ath. Bilbao – Barcelona 0:0