Nepovažujeme La Ligu za ztracenou, uvedl Xavi po remíze s Granadou a lituje chyb v defenzivě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nepovažujeme La Ligu za ztracenou, uvedl Xavi po remíze s Granadou a lituje chyb v defenzivě

Xavi nemůže být s výkony svých svěřenců spokojený.
Xavi nemůže být s výkony svých svěřenců spokojený.Profimedia
Trenér fotbalistů Barcelony Xavi (44) po nečekané remíze 3:3 s předposlední Granadou nevzdává boj o titul, myslí si však, že nyní bude ještě těžší. Úřadující španělský mistr ztrácí po 24 kolech ze třetí pozice pět bodů na největší překvapení soutěže Gironu a deset bodů na vedoucí Real Madrid. Xaviho trápí především chyby v obraně, které podle něj jeho tým zabíjejí.

"Boj o titul je těžký a po dnešku ještě těžší. Zkomplikovali jsme si ho o dva body. Desetibodový rozdíl je velký, ale ne nemožný. Nebudeme házet ručník do ringu. Nepovažujeme La Ligu za ztracenou," citoval Xaviho z tiskové konference po nedělním utkání deník Marca.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

"Proti Villarrealu jsme selhali, teď taky. Darovali jsme soupeřům až příliš mnoho gólů a šancí. Tým má víru, odvahu, touhu, což ale nestačí," připomněl Xavi lednovou domácí prohru 3:5. "Je to škoda, protože to byla dobrá příležitost, jak pokračovat v boji titul. Místo toho jsme si ho zkomplikovali," uvedla hráčská legenda Barcelony, která po sezoně na lavičce mužstva skončí.

Katalánský tým trápí defenziva. V ligové sezoně inkasovala 33 branek, hůř je na tom už pouze šest celků. Například úhlavní rival Barcelony Real inkasoval pouze 15 gólů, nejméně ze všech. "V obraně se musíme hodně zlepšit. Defenzivní chyby poznamenávají celou sezonu, inkasujeme kvůli nim hodně branek. Zabíjejí nás," prohlásil mistr světa a dvojnásobný evropský šampion se Španělskem.

Tabulka La Ligy (12.2.)
Tabulka La Ligy (12.2.)Livesport

Přehled zápasu Barcelona – Granada 3:3