Valencia prohrála důležitý záchranářský duel s Cádizem, Atlético rozstřílelo Valladolid

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valencia prohrála důležitý záchranářský duel s Cádizem, Atlético rozstřílelo Valladolid

Aktualizováno
Valencia prohrála důležitý záchranářský duel, vítězný gól Cádizu zařídil Guardiola
Valencia prohrála důležitý záchranářský duel, vítězný gól Cádizu zařídil GuardiolaProfimedia
Cádiz přehrál v zápase 32. kola La Ligy doma Valencii 2:1, a významně tak nakročil k záchraně. Zpočátku opatrné utkání nastartoval krátce před poločasem Gonzalo Escalante (30). Na argentinského spoluhráče hned po pauze navázal Sergio Guardiola (31), pro něhož se jednalo rovněž o třetí zásah v ročníku. Hosté se pak už zmohli pouze na snížení. Villarreal i díky dvěma gólům Nicolase Jacksona (21) porazil Celtu Vigo 3:1. Atlético zase přehrálo Valladolid 5:2.

Cádiz – Valencia 2:1

Hned ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre zápasu Chris Ramos, avšak z nadějné pozice v pokutovém území minul bránu. Jinak ale ani jeden ze soků nechtěl udělat v takto důležitém zápase chybu, a tak se zpočátku hrálo spíše opatrně.

Aktivněji v útoku působil rozhodně Cádiz, což bylo vzhledem k papírové síle kádrů poměrně překvapivé. Domácí sklidili zasloužené ovoce ve 39. minutě, když Escalante po pěkném prodloužení Rubéna Sobrina usměrnil hlavou míč zblízka do sítě.

Cádiz si vypracoval více gólových šancí.
Cádiz si vypracoval více gólových šancí.Opta by Stats Perform

Bleskový úder si domácí přichystali hned na 46. minutu. Opět se zaskvěl Escalante, který skvěle připravil míč před prázdnou bránu pro Guardiolu. Netopýři však odpověděli prakticky okamžitě. O pět minut později totiž Jeremías Ledesma nedůsledně rozehrál od vlastní brány a míč mu do ní ze střední vzdálenosti vrátil Samuel Lino.

Andaluský celek se začal postupně pokoušet o protihru, a to i s vědomím toho, že se jednalo o přímý záchranářský souboj. Velkou šanci měl pár minut před koncem Diego López, ale vyznamenal se předtím chybující Ledesma.

Villarreal – Celta Vigo 3:1

Villarreal udolal na svém hřišti Celtu Vigo 3:1, čímž si upevnil pátou příčku v tabulce a o kousek se přiblížil kýženým místům zaručujícím účast v Lize mistrů. Žlutou ponorku dostal do sedla raketový úvod, během kterého se dvakrát trefil Nicolas Jackson. Teprve 21letý senegalský útočník se stal autorem vítězné trefy ve druhém utkání v řadě.

Villarreal byl lepší především v prvním poločase.
Villarreal byl lepší především v prvním poločase.Opta by Stats Perform

Espaňol – Getafe 1:0

Souboj týmů ze dna tabulky rozhodl v úvodním dějství z penaltového puntíku domácí kanonýr Joselu, jenž navázal na gól a asistenci z prvního vzájemného utkání v této sezoně. Prolomení osmizápasové série bez výhry posunulo Barcelonu před svého soupeře na 18. příčku s pouze dvoubodovým mankem na zónu záchrany.

Závěrečný tlak Getafe nestačil.
Závěrečný tlak Getafe nestačil.Opta by Stats Perform

Valladolid – Atlético Madrid 2:5

Favorit o vítězství rozhodl již v první půli, kdy během 18 minut nasázel tři branky. Hlavní podíl na trefách měla dvojice Antoine Griezmann a José María Giménez. Zatímco francouzský mistr světa si připsal dvě asistence, jeho spoluhráč z defenzivy zaznamenal kromě gólové přihrávky také přesný zásah. Poslední prohra svěřenců Diega Simeoneho s Albivioletas se tedy stále datuje až do roku 2009. Po triumfu se navíc udrželi v těsném dvoubodovém závěsu za druhým Realem Madrid.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport