Almería odnesla Benzemovo gólové řádění, Barcelona slaví hladké vítězství

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Almería odnesla Benzemovo gólové řádění, Barcelona slaví hladké vítězství

Aktualizováno
Karim Benzema dal v prvním poločase hattrick.
Karim Benzema dal v prvním poločase hattrick.AFP
Fotbalisté Realu Madrid si ve 32. kole La Ligy poradili na domácím hřišti s Almeríí 4:2. Hlavní roli sehrál francouzský kanonýr Karim Benzema (35), který ještě před pauzou nastřílel hattrick, díky čemuž se s 236 góly posunul na čtvrtou příčku v historických tabulkách kanonýrů nejvyšší španělské soutěže. Výhru oslavila také Barcelona, která na domácím hřišti přehrála Betis Sevilla 4:0 a dál má na druhý Real náskok 11 bodů.

Elche – Vallecano 4:0

Klíčovým okamžikem zápasu se stal skluz Floriana Lejeuneho z 27. minuty, po němž hostující stoper viděl červenou kartu, v dubnu to navíc byla už jeho druhá. Trápící se Los Ilicitanos pak nabídnutou přesilovku využili ještě v prvním poločase, když se v jeho nastavení prosadil Tete Morente. Rayo poté ve druhé půli naprosto odpadlo, což domácí potrestali dalšími třemi góly. Elche vyhrálo teprve potřetí v sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Real Madrid – Almería 4:2

Už v 5. minutě se po přihrávce Viníciuse Júniora z levé strany šestnáctky do jasné šance dostal Benzema a nedal brankáři žádnou šanci. V 17. minutě obešel obránce krásnou kličkou Rodrygo a nabil opět Benzemovi, jenž se ani napodruhé nemýlil.

I nadále byla na hřišti vidět jasná dominance Los Blancos, která vyústila ve 42. minutě v penaltu a následně i zkompletování hattricku Benzemy. Ten napálil míč přesně k pravé tyči do protipohybu gólmana. Hráči Rojiblancos se však nevzdali a ještě v nastavení první půle snížili zásluhou Lázarovy přesné trefy z malého vápna.

Tady se v utkání pohyboval Karim Benzema.
Tady se v utkání pohyboval Karim Benzema.Opta by Stats Perform

Real ale nenechal hráče Almeríe snít o vyrovnání příliš dlouho. Už dvě minuty po změně stran totiž zavěsil výstavní dělovku pod břevno Rodrygo. Los Blancos i nadále hýřili aktivitou, v 57. minutě prosvištěly malým vápnem hned dva nebezpečné centry, ani jeden ale domácí útočníci nedokázali nasměrovat na bránu.

Nakonec se tak ještě dostali ke korekci skóre hosté, když po čtyřech minutách na hřišti přesně hlavičkoval Lucas Robertone. V závěru ještě mohli vrátit třígólové vedení domácím Benzema a Marco Asensio, oba ale z úhlu orazítkovali pouze tyč.

Barcelona – Betis 4:0

V deštivém úvodu zápasu prokazovala Barcelona své kombinační kvality a ve 14. minutě z první velké šance skórovala. Raphinha nadýchaným centrem našel Andrease Christensena na hranici malého vápna a dánský stoper bez větších potíží rozvlnil hlavičkou síť.

Betis si situaci ještě více zkomplikoval sám, jelikož střídající stoper González viděl ve 33. minutě druhou žlutou kartu a byl poslán předčasně do sprch. Katalánci přesilovku využili hned dvakrát ještě do pauzy. Nejprve zakončil Robert Lewandowski přízemní centr Julese Koundého ranou k levé tyči a ve 39. minutě přidal třetí branku domácích obloučkem Raphinha.

Robert Lewandowski dával gól na 2:0.
Robert Lewandowski dával gól na 2:0.AFP

Blaugranas po návratu na trávník sundali nohu z plynu a dopřáli příležitosti také Betisu. V 53. minutě si ve vápně převzal přihrávku ve vápně Juan Miranda, jenž však ztroskotal na rekordmanovi v počtu čistých kont za sezonu Marc-André ter Stegenovi.

Na druhé straně zase zahrozil polský kanonýr, kterého od druhé trefy v duelu dělily centimetry, když napálil pravou tyč. Celek ze Sevilly už na jakékoliv zdramatizování rezignoval a v závěru se zápas víceméně dohrával. Diváky ze sedadel ještě zvedl osm minut před koncem Ansu Fati, když si jeho přízemní centr srazil do vlastní brány Guido Rodríguez.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport