Valencia těžce leze z bídy, zlatý bod proti Vallecanu přinesl v závěru Kluivert

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valencia těžce leze z bídy, zlatý bod proti Vallecanu přinesl v závěru Kluivert

Valencia remizovala v dohrávce 27. kola La Ligy s Vallecanem 1:1.
Valencia remizovala v dohrávce 27. kola La Ligy s Vallecanem 1:1.AFP
Valencie v utkání 27. kola La Ligy zachraňovali na vlastní půdě bod, když s Vallecanem nakonec remizovali 1:1. Hosté měli utkání velmi dobře rozjeté, jelikož už od deváté minuty vedli zásluhou Santiho Comesani (26). Netopýři se ale nevzdali a po velkém tlaku se dočkali penalty, když ve vápně zahrál rukou Ivan Balliu (31). Pokutového kopu se úspěšně ujal nizozemský útočník Justin Kluivert (23), čímž dostal domácí jen těsně mimo sestupové pozice.

Valencia – Rayo Vallecano 1:1

Svěřenci Andoniho Iraoly vstoupili do utkání nejlépe jak mohli. V deváté minutě po centru z levé strany propálil Comesaňa brankáře Giorgiho Mamardashvilliho, a poslal tak svůj celek první střelou zápasu do brzkého vedení. Domácí mohli záhy srovnat, na přihrávku do vápna ovšem Kluivert nedosáhl. Ve 25. minutě se po dalším centru znovu natahoval nizozemský střelec.

I když tentokrát na míč dosáhl, nasměroval ho zblízka pouze do pravé tyče. Valencia pokračovala ve své snaze, první ohrožení branky si však zapsala až v 62. minutě, kdy z dálky pálil doprostřed brány Samuel Lino. Netopýři dostali Vallecano pod velký tlak, hru oživili střídající Samu Castillejo a Hugo Duro, ale žádný ze střeleckých pokusů nemířil mezi tři tyče.

Statistiyk zápasu Valencia –⁠ Rayo Vallecano
Statistiyk zápasu Valencia –⁠ Rayo VallecanoOpta by Stats Perform

To se povedlo až Kluivertovi v 72. minutě, brankář Stole Dimitrievski ale jeho pokus k pravé tyči zneškodnil. V 81. minutě se Valencia dočkala pokutového kopu po hře rukou ve vápně Balliua, k tomu se postavil Kluivert a s přehledem jej proměnil. Cenný bod svému celku zachránil Mamardashvilli, když vytěsnil na roh ránu Salviho Sancheze.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport