Ancelotti kritizoval rozhodčího: Před vyrovnávající brankou byl míč mimo hru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ancelotti kritizoval rozhodčího: Před vyrovnávající brankou byl míč mimo hru
Carlo Ancelotti vyfasoval od portugalského sudího žlutou kartu za protesty.
Carlo Ancelotti vyfasoval od portugalského sudího žlutou kartu za protesty.AFP
Byla to strhující podívaná. Dost možná souboj dvou vůbec nejlepších týmů na planetě. Ani střet Realu Madrid a Manchesteru City v prvním semifinále Ligy mistrů se však nevyhnul kontroverzi, na kterou bezprostředně po skončení zápasu poukázal i trenér Bílého baletu Carlo Ancelotti (63).

Real Madrid – Manchester City 1:1

"Míč byl za čárou, potvrdila to i technologie. Je zvláštní, že to rozhodčí ani nekonzultoval se systémem VAR. Místo toho mi jen dal žlutou kartu za protesty," nechal se slyšet po utkání Ancelotti.

"Rozhodčí nebyl příliš pozorný, v semifinále Ligy mistrů musíte být opatrnější. Dal mi kartu a já mu řekl, že karty má dávat hráčům," kritizoval výkon Portugalce Artura Soarese Diase trenér Realu Madrid.

Italský elegán se vracel k momentu, který předcházel brance Kevina De Bruyneho z 67. minuty. Belgický středopolař na třetí pokus vyzrál na svého krajana Thibauta Courtoise, oslavy Citizens však doprovázely velké protesty domácí lavičky. Té se totiž zdálo, že se míč, předtím než jej dostal od svých spoluhráčů na kopačku De Bruyne, dostal mimo hrací plochu.

To ostatně potvrdila 3D rekonstrukcí na sociálních sítích i katarská televizní stanice Bein Sports. "Jestli jsem potlačil vztek? Ano. Jsem spokojený s výsledkem a s velkými ambicemi do druhého zápasu," dodal Ancelotti.

"Oba týmy asi cítí, že remíza z prvního duelu je dobrý výsledek. Možná jsme byli přece jen trochu lepší, ale tenhle dvojzápas bude vyrovnaný až do poslední minuty," konstatoval Ancelotti, jenž odkoučoval 190. zápas v Lize mistrů a vyrovnal rekord legendárního trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona.

"Je to skvělé semifinále. Vzpomínám na rok 2003, tehdy to bylo velmi bolestivé semifinále. Je dobře, že se do pohárocé Evropy vrátilo tak velmi krásné derby. Při vší úctě k Interu mohu říct jen 'forza Milán'," popřál svému bývalému klubu Ancelotti.

Více o zápase AC Milán – Inter