Úvodní repríza loňského dramatu bez vítěze. Porážku Citizens v LM odvrátil De Bruyne

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Úvodní repríza loňského dramatu bez vítěze. Porážku Citizens v LM odvrátil De Bruyne
Aktualizováno
De Bruyne zařídil remízu.
De Bruyne zařídil remízu.AFP
První semifinálový duel letošního ročníku Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Manchesterem City skončil remízou 1:1. Svěřenci Pepa Guardioly sice měli podobně jako v loňských konfrontacích s Bílým baletem o něco více ze hry, jako první ale po rychlém brejku udeřil přesnou ranou Vinícius Júnior (22). Po změně stran ovšem zajistil anglickému celku solidní pozici do domácí odvety taktéž tvrdou střelou zpoza šestnáctky Kevin De Bruyne (31).

Úvodní slovo si v deváté minutě vzali hosté, když De Bruyne vystřelil zpoza vápna a Thibaut Courtois si připsal první úspěšný zákrok večera. The Blues dále pokračovali v obrovském tlaku. Do jedné z šancí se dostal i norský fenomén Haaland, ale v cestě mu stál opět jistý Courtois a se střelou na zadní tyč si poradil.

Los Blancos postupem prvního poločasu vyrovnali se City síly a odměnou jim byl gól. Ve 36. minutě se po krásné kombinaci dostal k míči Vinícius Júnior, který si jej navedl na střed vápna a zamířil do levé šibenice.

Utkání Real Madrid – Manchester City 1:1

Začátkem druhého poločasu se připomněl také Karim Benzema. Ten v 50. minutě dostal nabídku v malém vápně, avšak jeho pokus skončil nad brankou. O pár minut později znovu proběhl souboj belgických reprezentantů a i nyní z něj lépe vyšel Courtois, jenž tentokrát vychytal sólový nájezd De Bruyneho. Ve třetím střetu už byl hvězdný záložník úspěšný. V 67. minutě si po chybě ve středu hřiště převzal balon a tvrdým přízemním volejem z velké dálky dal fanouškům důvod k oslavám.

Zvrat utkání měl na hlavě Benzema, který si naskočil na přímý kop Toniho Kroose, Ederson ovšem ukázal skvělý reflex a podržel svůj tým. V 90. minutě si připravil dobrou střeleckou pozici střídající Aurélien Tchouaméni a jeho pokus pod břevno na poslední chvíli vytáhl spolehlivý Ederson.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport