Ancelotti po postupu do semifinále Ligy mistrů chválil Courtoise i defenzivní hru Realu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti po postupu do semifinále Ligy mistrů chválil Courtoise i defenzivní hru Realu

Ancelotti při udílení pokynů na Stamford Bridge.
Ancelotti při udílení pokynů na Stamford Bridge.AFP
Carlo Ancelotti (63) byl po skvěle zvládnuté odvetě na hřišti Chelsea (2:0) s výkonem svých svěřenců spokojený a pokračuje tak ve psaní své historie s Realem Madrid v Lize mistrů zlatým písmem. Jedná se už o jeho druhé semifinále v řadě ve druhé sezoně po návratu na lavičku.

Italský trenér byl pochopitelně velmi spokojen s odvedenou prací svého týmu, který se v prvním poločase sice trochu trápil, nicméně ve druhém dějství napravil své chyby a efektivně přehrál Chelsea. Londýnský klub se prezentoval lepším výkonem než v prvním utkání na Santiago Bernabéu, ale i tak byl ve všech směrech horší než Real Madrid.

Takto Ancelotti hodnotil výkon svého týmu i samotný zápas.

O dalším semifinále

"Tým je velmi dobrý, v tomto období jsme pracovali dobře, jsou v nejlepší formě, velmi motivovaní a soustředění. Spoustu obranných i útočných aspektů zvládáme dobře, inkasujeme málo gólů. Dostat se do semifinále je vždycky úspěch, protože vám to umožňuje přemýšlet a snít o tom, že můžete vyhrát další ročník Ligu mistrů."

O Rodrygovi

"Museli jsme trochu upravit postavení na hřišti, jelikož jsme se trochu trápili. Výkon Rodryga nebyl tak skvělý jako v předchozích případech, nicméně prokázal mimořádnou efektivitu. Máme štěstí, že disponujeme mladými hráči s energií a kvalitou. Je to něco, co nám dává velkou důvěru do budoucna."

O Courtoisovi

"Ten zákrok na konci poločasu byl klíčový, protože mohl změnit dynamiku druhého poločasu. Bylo jasné, že Chelsea nemůže udržet takovou intenzitu po celých 90 minut. A od té doby jsme ve druhém poločase hráli lépe."

O silných stránkách

"Velký rozdíl dělá to, když máme v obraně kolektivní nasazení. To je základ pro to, abychom ukázali kvalitu, kterou máme. Proti Liverpoolu jsme inkasovali dva góly na začátku utkání, pak už jsme proti nim i Chelsea byli vzadu velmi pevní, a to nám hodně pomáhá."

O problémech v prvním poločase

Postavení Kantého a Jamese vytvářelo větší tlak na Camavingu, což nám působilo problémy. Ve druhém poločase jsem ale změnil pozici na Valverdeho, abychom tuto stranu lépe kontrolovali. Modrič byl v prvním poločase více s Enzem, díky čemuž měl Camavinga problémy.

Přehled zápasu Chelsea – Real Madrid 0:2