Liga mistrů zná první semifinalisty, postup si pohlídaly Real i AC Milán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liga mistrů zná první semifinalisty, postup si pohlídaly Real i AC Milán

Aktualizováno
Real vyhrál na Stamford Bridge 2:0, oba góly dal Chelsea Rodrygo.
Real vyhrál na Stamford Bridge 2:0, oba góly dal Chelsea Rodrygo.@victorosimhen9
Liga mistrů zná první dva semifinalisty. Mezi nejlepší čtyři týmy elitní klubové soutěže se kvalifikoval Real Madrid, který na Stamford Bridge uspěl 2:0 a v součtu Chelsea porazil 3:0, a AC Milán. Úřadující italský mistr remizoval v Neapoli 1:1 v zápase, ve kterém bylo k vidění po jedné neproměněné penaltě na každé straně. Po triumfu 1:0 ze San Sira plichta Rossoneri stačila.

Chelsea – Real Madrid 0:2

Po opatrném úvodu se naskytla příležitost z úrovně penaltové puntíku pro N’gola Kantého. Francouzský záložník však trestuhodně zamířil jen vedle levé tyče, když na něj defenziva Bílého baletu naprosto zapomněla. Na opačné straně se předvedl Kepa Arrizabalaga proti pokusu Rodryga, záhy ho střelou z úhlu otestoval i Vinícius Júnior.

Míč mířil pod břevno, španělský brankář si však celou situaci pohlídal. Těsně před odchodem do šaten podržel hosty neskutečným zákrokem Thibaut Courtois, když do něj z bezprostřední blízkosti zamířil Marc Cucurella.

Vybrané statistiky zápasu Chelsea – Real Madrid
Vybrané statistiky zápasu Chelsea – Real MadridLivesport

Po změně stran se na pozici útočníka opět ocitl Kanté. Ani tentokrát ale neprolomil bezbrankový stav, jeho pokus byl úspěšně zablokován. V 54. minutě riskoval druhou žlutou kartu Éder Militao, hlavní sudí se však poměrně kontroverzně rozhodl neposkytnout svěřencům Franka Lamparda početní výhodu.

O několik málo minut později se rychlým kontrem uvolnil Rodrygo. Po zmatku v pokutovém území se míč dostal k Viníciusovi Júniorovi, který asistoval do výtečné pozice právě brazilskému křídelníkovi a ten úspěšně rozvlnil síť odkryté branky.

Tribuny Stamford Bridge se začaly vyprazdňovat v 80. minutě, kdy se fantastickým slalomem předvedl Federico Valverde. Jakmile proti němu vyběhl gólman Chelsea, chytrou nahrávkou uvolnil prostor pro Rodryga a ten uklidil míč do prázdné brány.

Neapol – AC Milán 1:1

Do odvetného zápasu dvou italských gigantů nastoupili domácí velmi aktivně. První pokus o ohrožení branky měl ve 13. minutě Matteo Politano, jehož levačka jen těsně minula pravou tyč. Velkým hrdinou se stal ve 22. minutě gólman Alex Meret, když vychytal špatně kopnutou penaltu Oliviera Girouda.

Francouz měl o pár minut později další obrovskou šanci, ale opět se předvedl Meret a střelu z malého vápna zlikvidoval. Napotřetí už zkušený forvard nezklamal. Ve 43. minutě prošel Rafael Leao s míčem téměř celé hřiště a předložil ho Giroudovi, který jej pouze doklepl do branky.

Vybrané statistiky zápasu Neapol – AC Milán
Vybrané statistiky zápasu Neapol – AC MilánLivesport

Druhý poločas odstartoval výborným driblingem Chviča Kvaracchelija, ovšem jeho zakončení bylo nepřesné a skončilo pouze nad brankou. V 56. minutě předvedl Gruzínec téměř totožnou akci, ale opět se svým pokusem mezi tři tyče nevešel. Šanci na změnu skóre dostal Mathías Olivera, když se při rohovém kopu ocitl zcela osamocený, jeho hlavička však minula bránu.

V 82. minutě dostala Neapol šanci ke zvrácení zápasu v podobě penalty. Kvaracchelija nasměroval míč k levé tyči, ale stejně jako v prvním případě vyhrál souboj nervů gólman. Třetí minuta nastaveného času přece jen pro domácí přinesla vyrovnávací trefu. Na krásně načechraný centr si naskočil Victor Osimhen a propálil Mika Maignana.